5053873217 [email protected]

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler ve repertuar belirleme yetkisinin genel sanat yönetmeninden alınması ünlü sanatçıların da katılımıyla protesto edildi.

 

Galatasaray Lisesi önünde toplanan binlerce kişi sloganlar atarak Tünel Meydanı’na yürüdü. Eylem sadece Beyoğlu ile sınırlı değildi, başta Ankara ve İzmir olmak üzere yurdun dört bir yanında benzer proteslar gerçekleşti.

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda repertuarı belirleme yetkisi genel sanat yönetmeninden alınarak, ikisi bürokrat yedi kişilik bir kurul belirleyecek, kararı sanatçılardan büyük tepki gördü. İŞTİSAN (İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği), bu kararı protesto etmek için bugün Beyoğlu’ndaki Galatasaray Üniversitesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

İŞTİSAN üyelerinin Galatasaray Lisesi önünde yaptığı açıklamanın ardından sanatçı, oyuncu, yönetmen ve sanatseverler yürüyüşe başladı. Tiyatro sanatçıları, İBB’nin yeni yönetmeliğini alkış ve ıslıklarla protesto etti. Grup, Galatasaray Lisesi’nin önündeki açıklamanın ardından Tünel Meydanı’na yürüdü.