5053873217 [email protected]

Burcu Kara’nın twitter hesabında yazdığı ve ironik isminden dolayı bir ayrılık mesajı sanılan Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi adlı oyunu izlemeyenler yazımızı okuyunca onu biraz daha yakından tanıyabilir.

Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi, özellikle melankolik insanların afişle gözgöze gelmelerinin ardından kendilerini salonda bulmalarına yol açan bir oyun. Çarpıcı bir fotoğraftan kaynaklanmıyor elbette bu ilk temas. Oyunun şiirsel ismini duyunca ayrılık senaryoları aklınızdan bir bir geçebilir.

 

Nitekim oyuncu Burcu Kara için de aynı durum oldu. Çok sevdiği oyunun adını twitter hesabında yazan Burcu Kara, bu tweet’in ayrılık mesajı olarak algılanmasının da önüne geçemedi.

Oyuna dönersek, Esra Bezen Bilgin ve Güliz Gençoğlu’nun rol aldıkları oyunu Türkiye’nin en iyi tiyatro yönetmenlerinden biri olarak anılan Mehmet Ergen yönetiyor. Lucy Kirkwood’un yazdığı Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi, Seçil Honeywill’in uyarlamasıyla sahneleniyor. Talimhane Tiyatrosu’nun önemli eserlerinden biri olan oyunda insan tacirlerinin eline düşüp pasaportları ellerinden alınıp, evlerde kilitli tutularak fuhuşa zorlanan yüzlerce kadından yalnızca biri Dijana’nın hikayesi tokat gibi çarpan bir gerçeklikle seyirciye anlatılıyor.

Esra Bezen Bilgin’in Dijana’nın ‘acıklı’ hikayesini anlatışındaki samimiyet, karakterin kurduğu hayallerle yaşananların arasındaki geçişi seyirciye rahatsız etmeden ulaşıyor. Bilgin bu oyunla adından övgüyle söz ettiriyor.

Oyun Nisan ve Mayıs ayında Şişli Black Out sahnesinde izleyiciyle buluşacak.