5053873217 [email protected]

Zeki Demirkubuz’un Yeraltı filmi İstanbul Film Festivali’nden eli boş dönmedi. Demirkubuz En İyi Yönetmen ödülünü alırken filmin başrol oyuncusu Engin Günaydın’a En İyi Erkek Oyuncu ölünün sahibi oldu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri 14 Nisan Cumartesi gecesi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki Kapanış Galası ve Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Memet Ali Alabora’nın üstlendiği 31. İstanbul Film Festivali Kapanış Galası ve Ödül Töreni, CNN TÜRK’ten canlı olarak yayınlandı.

Şakir Eczacıbaşı anısına verilen “Altın Lale Uluslararası Yarışma Ödülü”ne bu yıl, Julia Loktev’in Yalnız Gezegen / The Loneliest Planet adlı filmi layık görüldü. Julia Loktev ödülünü, Altın Lale Uluslararası Yarışma Jürisi Başkanı Nuri Bilge Ceylan’ın elinden aldı.

Bu yıl Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi’nin başkanlığını şair-yazar, oyun ve senaryo yazarı Murathan Mungan üstlendi. Jürinin diğer üyeleri ise yönetmen Yüksel Aksu, Selanik Film Festivali temsilcisi Dimitris Kerkinos, oyuncu Nazan Kesal ve yapımcı ve dağıtımcı Alexandre Mallet-Guy. İstanbul Film Festivali’nde bu yıl Altın Lale Ulusal Yarışma’da 3 tanesi Türkiye, 5 tanesi dünya prömiyeri yapan 12 film jüri karşısına çıktı.

YERALTI 4 ÖDÜL ALDI, EN İYİ FİLM ‘TEPENİN ARDI’NA GİTTİ!

“Altın Lale Ulusal Yarışmada En İyi Film” ödülü Emin Alper’in Tepenin Ardı filmine verildi. Yönetmen Emin Alper ve yapımcılar Seyfi Teoman ile Enis Köstepen’e ödülü, Jüri Başkanı Murathan Mungan sundu.

“Altın Lale Yılın En İyi Yönetmeni” ödülü Yeraltı filminin yönetmeni Zeki Demirkubuz’a verildi. Zeki Demirkubuz ödülünü geçen yıl Ulusal Yarışma’da En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Tayfun Pirselimoğlu’nun elinden aldı.

Ulusal Yarışma’da Altın Lale’yi kazanan filme 150.000 TL, En İyi Yönetmene 50.000 TL para ödülü veriliyor.

Bu yıldan itibaren Onat Kutlar anısına verilmeye başlanan “Jüri Özel Ödülü”ne M. Tayfur Aydın’ın İz–Rêç adlı filmi layık görüldü. Filmin yönetmeni M. Tayfur Aydın’a ödülünü Altın Lale Ulusal Yarışma jüri üyesi yönetmen Yüksel Aksu takdim etti. Jüri Özel Ödülü bu yıldan itibaren festivalin “Türkiye Sineması” tema sponsoru Efes tarafından verilen para ödülü ile destekleniyor. Efes Türkiye Pazarlama Direktörü Özlem Çitçi, yönetmene bir sonraki filminde kullanılmak üzere 30.000 USD değerinde para ödülü verdi.

“En İyi Kadın Oyuncu” ödülü Belmin Söylemez’in yönettiği Şimdiki Zaman filmindeki rolü ile Sanem Öge’nin oldu. Oyuncuya ödülünü Altın Lale Uluslararası Yarışma Jürisi üyesi oyuncu Alexander Fehling takdim etti.

Bu yıl Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi’nin seçtiği “En İyi Erkek Oyuncu”, Zeki Demirkubuz’un yönettiği Yeraltı filmindeki rolüyle Engin Günaydın oldu. Engin Günaydın’a ödülünü, Altın Lale Ulusal Yarışma Jüri Üyesi ve geçen yıl Ulusal Yarışma’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Nazan Kesal takdim etti.

En İyi Erkek ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazananlara 10.000’er TL para ödülü veriliyor.

Ulusal Yarışma’da “En İyi Senaryo Ödülü” Tepenin Ardı filmiyle Emin Alper ile Babamın Sesi filmiyle Orhan Eskiköy arasında paylaştırıldı. Emin Alper ve Orhan Eskiköy’e ödüllerini, Altın Lale Uluslararası Yarışma Jüri üyesi yapım ve dağıtım şirketi Memento’dan Alexandre Mallet-Guy takdim etti.

İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma’daki “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödülü Yeraltı filmiyle Türksoy Gölebeyi’ne verildi. Türksoy Gölebeyi, ödülünü görüntü yönetmeni Uğur İçbak’tan aldı.

Altın Lale Ulusal Yarışma’da “En İyi Müzik Ödülü”nü İz–Rêç filmiyle kazanan Mustafa Biber ödülünü festivalde Sensiz Yaşanmaz adlı belgeseli gösterilen ünlü klarnet ustası Barbaros Erköse’nin elinden aldı.

Altın Lale Ulusal Yarışma’da bu yıl ilk defa verilen “En İyi Kurgu Ödülü”nü Yeraltı filmiyle Zeki Demirkubuz kazandı. Zeki Demirkubuz’a ödülünü, Altın Lale Ulusal Yarışma Jüri üyesi ve Selanik Film Festivali temsilcisi Dimitris Kerkinos takdim etti.