5053873217 [email protected]

Orhan Pamuk’un 2008 yılında yayımlanan Masumiyet Müzesi kitabına konu olan müze 28 Nisan’da ziyaretçilerine kapılarını açacak. Ziyaretçiler müzede Füsun ile Kemal’in izini sürecek.

1970’lerden 2000’lere uzanan bir aşk hikayesini konu alan Masumiyet Müzesi artık sadece okunabilir değil aynı zamanda gezilebilir hale geldi. Kitapla aynı adı taşıyan müze 28 Nisan’da, romanın yayımlanmasından tam 4 yıl sonra ziyaretçilerine kapılarını açacak.

HER EŞYADA BİR SATIR

Romanı okuyan hemen hemen her okuyucunun son sayfalarda kitabı kapatıp müzeyi gezme isteği duyduğu olmuştur. Füsun’un küpeleri öncelikli olmak üzere romanda Kemal’in topladığı her eşyaya bakma dokunma isteği müze sayesinde gerçek olacak. Kemal’in olmasa da Orhan Pamuk’un 15 yıldır topladığı ve romanda Füsun’un ailesinin yaşadığı ev olarak anılan Çukurcuma’daki binada açılan müze sadece romanı okuyanların değil, romanı hiç görmemiş olanların bile ilgisini çekecek binin üzerinde eşya barındırıyor. Kitabı okuyanların baktıkları her eşyada Masumiyet Müzesi’nden bir satırı hatırayacakları müzedeki eşyalar dikkatle düzenlenmiş kutu ve vitrinlerde sergileniyor.

MÜZE BİLETİ KİTAPTA

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi adlı romanının son sayfalarındaki bileti gişede damgalatarak bedava (1) bilet almak mümkün. Kitabınızla müzeye girmeden önce onu bilet gişesinden damgalatıp biletinizi almanız gerekiyor. Onun dışında Salı, Perşembe ve Pazar 10.00-18.00 arası Cuma ise 10.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek müzeye giriş için öğrenciler 10 TL, diğer kişiler 15 TL ödeyecek.  Türk vatandaşı olmayan ziyaretçiler ise 25 TL ödeyecek.