5053873217 [email protected]

Türkiye’de ilk kez karikatürden beyazcama uyarlanan Galip Tekin’in ‘Acayip Hikayeler’i ilk bölümüyle ekrana geldi.

Planlı olarak ayın 13’ünde ve cuma günü ekrana gelen yapımın ilk konusu ‘öldürmek’ti. Her bölümde farklı oyuncu ve yönetmenlerle hayat bulacak projenin ilk bölümünde Haluk Bilginer ve Şevval Sam kamera önünde, Yusuf Nihat Özcan ise yönetmen koltuğundaydı.

Hayatın ne kadar acımasız olduğunu seyircinin tam da gözüne sokarak anlatan bölümün satır aralarındaki cümlelerde ilginç anekdotlar dikkati çekti. Çok zengin, reklamcı bir adamla intihar eden bir kadının hayatlarının kesişmesini anlatan bir hikayede Haluk Bilginer, öldürme fantezisini gerçekleştirmek için intihar etmek üzere olan bir kadına 2 milyon dolar veriyor. Kadın parayı kabul ediyor, adam içi geçercesine kadını öldürüyor ve olayın sonunda kadının intiharının bir kurmaca olduğu, adamın bir reality show kandırmacasının içinde olduğu sürprizi hikayenin kahramanı ve izleyiciyi şaşırtıyor.

Hikayelerin dördüncü bölümünde Veli Çelik yönetmen koltuğuna oturacak ve Irmak Ünal uzun bir aradan sonra ilk kez kamera karşısında olacak. Hikayede Altan Erkekli’de her zaman canlandırdığı rollerin aksine şiddet uygulayan bir baba olacak. Karabüyü Kadriye adını taşıyacak olan hikayede Kaan Urgancı da izleyenleri şaşırtacak.Türkiye’nin en önemli mizah dergilerinin hepsinde çizerlik yapan Galip Tekin hayata dair sert ve acımasız çizgileriyle tanınıyor. Hikayelerin ekrana taşınması ünlü çizerin takipçileri tarafından ‘çılgınlık’ olarak yorumlansa da ortaya çıkan sonuç hem yapımcıyı hem de Tekin’i mutlu ediyor. Dizide anlatıcı olarak yer alan Hayko Cepkin ilk üç bölümden sonra Acayip Hikayeler’le çalışmayı bıraktı. Yerine kimin geleceği ise netlik kazanmadı.

Yeniden Galip Tekin’e dönecek olursak; Tekin aynı zamanda bir dönem Taksim’in en meşhur mekanı olan Kemancı’nın da ortağı. Çizdiklerini dergilerin yanı sıra Tuhaf Hikayeler adlı iki bölümlük bir kitapla da okuyucusuyla paylaştı. Çizer dünyasının en cesur kalemlerinden biri olarak bilinen Galip Tekin’in en sevilen hikayeleri arasında  Alavarza, Delik, Son Neoplan, Tursuntur bulunuyor.

Nurbanu GÜNEY ELBİR