5053873217 [email protected]

SONY music arşivinin bulunduğu serverı korsanlardan koruyamadı. Yayınlanmamış şarkıların da bulunduğu 50.000 şarkılık arşiv hackerlar  tarafından çalındı. İçinde Freddy Mercury ve Micheal Jakson’un da hiç duyulmamış şarkılarının olduğu arşivin maddi değeri milyar dolarla ölçülüyor.

BBC’nin haberine göre Sony, geçen yıl Sony’nin PlayStation Network ve diğer çevrimiçi hizmetlerindeki kullanıcı hesaplarına izinsiz giriş yapan korsanların 2009 yılında 50 yaşında yaşamını yitiren şarkıcıya ait yayımlanmamış bazı kayıtları çaldığını doğruladı.

Sony, 2010’da Jackson’ın yayımlanmamış şarkılarının yayın haklarına 7 yıllığına sahip olabilmek için 250 milyon dolar ödemişti.

Bu şarkılardan bazıları, Aralık 2011’de çıkarılan “Michael” adlı albümde yayımlanmıştı

50 bin şarkının çalındığı belirtilen olay yaklaşık bir yıl sonra Sony çalışanlarının hayran sayfalarını rutin kontrolü sırasında ortaya çıktı. Sony görevlileri, hırsızlığı bir internet platformunda hayranlarının Michael Jackson’un çalınan bir parçası hakkında yürüttüğü sohbet sayesinde fark etti. Şirketin Sony Music sitesinde Foo Fighters, Olly Murs ve Avril Lavigne gibi şarkıcıların kayıtları da bulunuyor.

Şirketin sitelerine izinsiz girişlerle ilgili olarak Mayıs ayında İngiltere’de iki kişi yakalanmıştı. James Marks ve James McCormick’in Ocak 2013’te mahkeme karşısına çıkması bekleniyor.