5053873217 [email protected]

Twitter tarihinin gelmiş geçmiş en büyük hayran kitlesi sahibi Lady Gaga’nın Facebook’ta 48 milyon hayranı, Google+ hesabında da 800 bin takipçisi var. En fazla takipçiye sahip Twitter kullanıcısı ünlüler listesinin başındaki Lady Gaga’yı 18 milyonla Justin Bieber, 15,7 milyonla Katy Perry ve 14,5 milyonla Shakira izliyor.

Sosyal medya sitelerindeki hesaplarını kendisinin güncellediğini açıklayan Lady Gaga, geçen ay Little Monsters adını verdiği kendi sosyal medya sitesini de kısa süre sonra kullanıma açacağını söylemişti. Diğer ünlüler sosyal medya hesapları için ücretli sosyal medya takipçileri çalıştırıyor.

Lady Gaga’nın hazırladığı LittleMonsters sitesinin ön izleme sayfası, pek çok kişi tarafından kullanılan fotoğraf paylaşım sitesi Pintrest’i andırıyor. Sayfanın kullanıma açılması öncesinde Lady Gaga, hayranlarından siteye üye olup denemelerini istedi.

Lady Gaga’nın son albümü ‘Born This Way’, sosyal medya aracılığıyla yapılan tanıtım kampanyalarının da etkisiyle yaklaşık 8 milyon adet sattı.Twitter’ın pazarlama ve analiz işlemlerini yapan Datasift şirketinden Stewart Townsend, Lady Gaga’nın, sosyal medyanın nasıl bir pazarlama aracı olarak kullanılabileceğini sadece ünlüler için değil, şirketler için de gösteren iyi bir örnek olduğunu söyledi.