5053873217 [email protected]

Türk Sineması’nın son dönemdeki hızlı yükselişi sinemanın branşlara ayrılmasını sağladı. Artık Türk yönetmenler de Hollywood’u aratmayan aksiyon filmlerine imza atmaktan çekinmiyor.

Komedi ve dram ağırlıklı Türk sinema dünyası artık aksiyonun da kapısını aralıyor. Takla atan arabalar, ateşlenen silahlarla tansiyonu yüksek filmler hem genç oyuncuları heyecanlandırıyor hem de sinema koltuğundaki izleyiciyi. Zaman zaman özellikle yeni kuşak tarafından eleştirilse de aksiyon sineması gelişmeye ve kullanabildikleri teknik imkanlarla profesyonelleşmeye açık. Türkiye’de son dönemde çekilen ve umut vaat eden aksiyon yapımları arasında bu ay vizyona girecek iki film yer alıyor:

PATLAK SOKAKLAR: GERZOMAT

16 Mart’ta vizyona girecek olan ve Amerikan polisiye filmlerini ti’ye alan ‘Patlak Sokaklar – Gerzomat’ta herkesin “Sütü Seven Kamyoncular” olarak tanıdığı, Volkan Öge, Tansu Tunçel ve Ömür Cedimağar’dan oluşan BatesMotelPro ekibinin yanı sıra, Selin Demiratar, Doğa Rutkay, Kubilay Tunçer ve  konuk oyuncu olarak Bülent Serttaş rol alıyor. Filmde Mary Jane karakterini canlandıran Doğa Rutkay çok güvendiği son projesi için “BatesMotelPro ekibi ve ilklerin olduğu bir projede yer almaktan çok mutluyum… Hele ki Mary Jane karakteri tam anlamıyla hayran olduğum çatlak, çılgın ve diğer karakterler gibi absürd bir karakter… Filmle birlikte adım Çatlak Profesör’e çıkabilir” diyor.

KAOS ÖRÜMCEK AĞI

Gökhan Mumcu, Rojda Demirer ve Cemal Hünal, Arkın Aktaç’ın yeni filmi “Kaos: Örümcek Ağı” için bir araya geldi. Dış güçlerin Türkiye’ye karşı saldırı hazırlığı yapmasını ve bir grup gözü kara insanın da o saldırıyı önleme çabasını konu alan film, iddialı aksiyon sahneleriyle çok konuşulacak. Rojda Demirer’in hakkında “Yabancı yapımları izlerken “keşke bizde de böyle işler yapılabilse” derdim. O yüzden teklif gelince balıklama atladım” dediği film 9 Mart’ta vizyona girecek.