5053873217 [email protected]

‘Okullar Hayat Olsun’ projesinin temelleri atıldı. Proje kapsamında İstanbul’daki okulların çehresi değişirken, çevre halkı da eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında okuldan yararlanma şansı bulacak.
Okulların derslik, spor ve çok amaçlı salonlar ve yeşillendirilmiş bahçeleri gibi fiziki alanlarını mahalle halkının kullanımına açan “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin İstanbul ayağında, Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 39 İlçe Belediyesi arasında protokol imzalandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından okulların kültür, eğitim, sanat ve spor alanında mahalle sakinlerine açılması için uygulamaya konulan “Okullar Hayat Olsun Projesi”nin İstanbul ayağıyla ilgili protokol imza töreni İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve ilçe belediye başkanlarıyla milli eğitim müdürleri yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferah Şarman da törende hazır bulundu.

ÖNCE KÜTÜPHANE VE BİLGİSAYAR LABORATUARLARI AÇILACAK

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ”Okullar Hayat Olsun Projesi”nin öğrenme seviyesini artıracağını, toplumun her kesimine öğrenme imkanı vereceğini ve eğitim maliyetlerini düşüreceğini belirterek, okulların sadece çocukların temel bazı akademik bilgileri ve yetenekleri kazanmaya çalıştıkları dersliklerden ibaret olarak görüldüğünü kaydetti.

Okulların toplumun öğrenme merkezleri olması gerektiğini ifade eden Bakan Dinçer, okulların sadece dersliklerden ibaret görülmesinin öğrenmenin yetersizleşmesi ve niteliğinin düşmesi gibi toplumsal maliyetleri artıran sonuçlar doğurmaya başladığını dile getirdi. Dinçer, “Okullar Hayat Olsun projesi, bir tarafıyla öğrenme seviyemizi artırırken, toplumun hemen hemen her kesimine hayatın her safhasında öğrenme imkanı verirken, öbür tarafıyla eğitim maliyetlerimizi düşürecek sonuçlar doğuracak. Bu projenin 3 ana öğesi var. Birinci ana öğesi özellikle bilgisayar laboratuarlarının ve kütüphanelerinin daha etkin kullanılması üzerine kurgulanıyor. Sizlerde biliyorsunuz, aslında her okulumuzda büyük veya küçük, az veya çok kütüphaneler vardır. Genellikle en üst katlarda, uzak köşelerde bulunurlar. Çoğu kere çocuklar kitap alır ve getirmez endişesiyle kapısı da kapalı olur. Bilgisayarlar laboratuarları ders varken kullanılıyor, ders yokken kapatılıyor” diye konuştu.

SPOR SALONUNU KULLANABİLECEKLER

Okul bahçelerinin tekrar düzenleyeceklerini, okul bahçelerinin sert zemin olarak yapıldığını belirten Dinçer, şunları kaydetti; “Biz okul bahçelerimize yüksek yüksek duvarlar ve tel örgüler koymak yerine, duvarlarını mümkün olduğunca kısaltalım ya da kaldıralım. Okul bahçelerini yeşillendirerek, mahallelere yeşil bir alan kazandıralım. Okullarımızda tören alanların olması kaçınılmazdır. Gençlerimiz için spor alanları yapılmalı. Özellikler ilköğretim okullarında geleneksel çocuk oyunları için alan ayırmalıyız. Okul bahçelerimizde anti tiyatro gibi, uygun olduğunda öğretmenlerin dışarıda ders yapabileceği başka alanlarında oluşturulmasında büyük yarar görüyoruz. Bahçelerimiz hafta sonları çocuklarımızın kullanabileceği alanlar olacak. Spor salonu, çok amaçlı salonlar, derslikler ve yemekhane gibi fiziki alanların da mahalle halkının kullanımına açılacak.”

[layout show=”1″]