5053873217 [email protected]

FATİH SULTAN MEHMET DÖNEMİ DE DİZİ OLACAK

Türk dizi film sektöründeki ihracatın yaklaşık 80’ini gerçekleştiren Calinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gülken, Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika gibi ülkelerde rekorlar kıran Türk dizilerinin, bu sene bölgede yaşanan ”Arap Baharı”ndan biraz olumsuz etkilendiğini, fakat buna mukabil farklı ülkelerde yeni pazarların açılmaya başladığını söyledi.

 

Fatih Sultan Mehmet döneminin Osmanlı tarihinde çok önemli bir dönem olduğunu kaydeden Calinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gülken, söz konusu dönemi dizi ve film yapmak için çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 1,5 yıldır senaristlerin senaryo üzerinde çalıştığını anlatan Gülgen, ”Osmanlı tarihine baktığımız zaman Fatih dönemi Osmanlı’nın ikinci defa kuruluşu. Türk dünyası ile İslam dünyasının bir araya gelmesi. Çok ciddi bir hinterlanda hitap edecek bu proje” diye konuştu.

Oldukça pahalı bir prodüksiyon olacak dizi için oyuncu seçimlerinin de başladığını belirten Gülgen, şunları söyledi:

”Türkiye çok ciddi bir dizi pazarı haline geldi. Birçok oyuncunun boş zamanını bekliyoruz. Bir de Fatih’i oynamak herkesin harcı değil. Birkaç alternatif var kafamızda. Burada çok iyi bir isim mi koyalım, yıpranmamış bir isim mi koyalım diye düşünüyoruz. Fatih’i resmederken doğru resmetmemiz gerekir. Etrafındakilerle ilgili kafamızda bir şeyler oturdu. Çandarlı’yı kim oynayacak, Molla Gürani’yi kim oynayacak, Akşemsettin’i kime oynatabiliriz. Zağanos Paşa, Fatih’in annesi Mara Hatun’u kim oynak, bunların hepsi kafamızda oturan şeyler.”

Gülgen, söz konusu yapımın Türkiye ile eş zamanlı olarak Ortadoğu ülkelerinde de yayına gireceğini söyledi.