5053873217 [email protected]

 

Renault’un Yeni Elektrilisi ZOE 2

2019 yılında Cenevre’de tanıtılan Renault ZOE yaklaşık 1 yıl rötarla ülkemize giriş yaptı. Avrupa’da en çok satılan elektrikli araçlar arasında yer alan ZOE her geçen gün teknolojisini ve tasarımını güncelleyerek geleceğin otomobilleri arasında gösteriliyor. Gazetepress.com olarak; Yeni Renault ZOE’yi teknik veriler ve donanım paketi olarak iki başlıkta inceleyeceğiz.

ZOE 2’nin Menzili Ne Kadar ? ZOE 2 Ne Kadar Sürede Şarj Oluyor?

Yeni Renault ZOE 52 kWh kapasiteli bataryası ile 395 kilometre gibi azımsanmayacak menzile sahip. Bu rakamlar eski ZOE’nin kapasitesinin %20 arttırıldığını gösterirken ZOE’yi de sınıfının en uzun menzilli modeli yapıyor. Otomobil 22 kW AC ve 50 kW DC şarj istasyonlarında şarj edilebiliyor. 22 kW AC istasyonlarında %80 şarja ulaşmak yaklaşık 135 dakika sürerken 50 kW DC istasyonlarda bu süre yaklaşık 65 dakikaya düşüyor. Saatte 135 kilometre maksimum hıza ulaşabilen ZOE’nin 0-100 kilometre ivmelenmesi ise 11.4 saniyede gerçekleşiyor. Türkiye pazarına 80 kW (108bg)’lik motor seçeneğiyle satışa sunuluyor.

ZOE 2 Bataryası Kiralık mı?

ZOE 2 Bataryası kiralık olmayacak. Geçmişte kullanıcıların aracı tam sahiplenememesine neden olan bu yolu Renault bu kez tercih etmeyecek.

2021’de Yeni ZOE Türkiye’de

Ülkemizde sadece “Zen” donanım paketi ile alıcı bulan ZOE’nin satış fiyatı 392.900TL. Zen donanım paketi kapsamında 16” alaşım şantlar, LED ön farlar, geri görüş kamerası, şerit takip sistemi, otomatik yanan farlar, trafik işareti tanıma sistemi, 10” dijital göstergeler, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 7” Easy Line multimedya sistemi, kablosuz telefon şarj istasyonu gibi elemanlar otomobil için standart olarak sunuluyor. Bir çok parçası geri dönüştürülebilir olan Renault ZOE doğa konusunda hassas bir karaktere sahip.

ZOE 2’nin Türkiye Satış Fiyatı Ne Olacak?

2020 yılının sonundan itibaren ülkemizde satışa sunulan, yeni nesil elektrikli motorlar ve batarya teknolojilerini bünyesinde barındıran Renault ZOE’yi teknik verileri ve donanım paketi açısından ele aldık. Gazetepress.com olarak çevre konusunda en az Renault ZOE kadar hassas olduğumuzu belirtir, şarj istasyonlarının nitelik ve nicelik bakımından arttırılması noktasında gerekli çalışmaların hız kazanmasını temenni ederiz.

 

Ayberk Mekengeç

Otopress Editörü

[email protected]