5053873217 [email protected]

The Wall Street Journal’a göre, elektrikli araçlara tam bir geçişi desteklemek için gereken altyapının ülkeye 135 milyar ila 358 milyar dolar arasında bir rakama mal olacak.

 

Toyota genel başkanı Akio Toyoda, “Politikacılar benzin kullanan bütün arabalardan kurtulalım derken bu maliyeti anlıyorlar mı?” diye sordu. Yönetici ayrıca, Japonya içten yanmalı motorlu araçları yasaklarsa, “otomobil endüstrisinin mevcut iş modelinin çökeceğini” de sözlerine ekledi.

Toyoda’nın elektrikli araçlara yönelik eleştirisi, Japonya’nın elektriğinin çoğunu kömür ve doğalgaz gibi sınırlı kaynaklarla sağladığından, elektrikli araçların aslında çevreye faydalı olmadığını iddia etmesiyle devam etti. Toyoda “Ne kadar çok elektrikli otomobil inşa edersek, karbondioksit salımı o kadar kötüleşiyor” dedi.

 

Hibrit ve hidrojen yakıt hücresi teknolojilerindeki öncülüğüne rağmen, Toyota uzun süredir elektrikli araçlara oldukça dirençli. Ancak son zamanlarda, firma elektrikli otomobil fikrine daha açık hale geldi ve önümüzdeki yıllarda piyasaya sürmek için bir elektrikli model geliştiriyor gibi görünüyor. Nitekim, firmanın katı hal pillerinin geliştirilmesinde sektöre öncülük ettiği ve önümüzdeki yıl bir prototipi açıklayabileceği de söyleniyor.