5053873217 [email protected]

Tesla, sürücüsüz otomobil için dünya üzerindeki en gelişmiş yazılıma sahip. Elon Musk‘ın bu deneyimi arttırmak için yeni bir devrime hazırlanıyor.

Musk sürücüsüz deneyim için son olarak trafik ışıklarını algılayan bir yazılım güncellemesi yapmıştı. Tesla’dan alınan bilgilere göre daha fazla güncelleme yolda.

Tesla uzmanı bir blogger , Elon Musk tweetlerini ve şirket içinde ki kulislerden elde ettiği bilgileri bir araya getirdi. Buna göre şirket sürücüsüz otomobil deneyimini çok daha iyi bir seviyeye gelmeyi planlıyor.

Tesla’nın yeni özelliği ile telefona ihtiyaç kalmayacak.

Elon Musk tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, Tesla araçlar görüntülü görüşme özelliğine kavuşacak.

İlk olarak Tesla’nın aklında sürücüsüz otomobillerin yoğun cadde yollarda çok daha kolay dönmesini sağlayacak bir güncelleme yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Bu amaçla verimli şerit kullanımı, otomatik direksiyon kontrolü ve seyir kontrolü gibi bir dizi güncellemenin gelmesi bekleniyor. Eğer bu güncellemeler gelirse Tesla çok daha güvenli bir sürücüsüz otomobil deneyimi sunacağa benziyor.

Musk, otomobillerine hız limiti okuma yeteneği de katacak. Tesla, halihazırda okuma hızı sınırı işaretleriyle ilgili bir teknolojiye zaten sahip. Otomobiller şu an için harita üzerinden bu verileri çekerek hız sınırını tespit edebiliyor. Beklenen ise bu özelliğin yapay zekayla birlikte çok daha etkin hale gelmesi. Twitter üzerinde bir kullanıcının isteğine yanıt veren Musk, aracın otopilot modunda kaç kilometre yol aldığını sayaç üzerinde göstermek için güncelleme yapacağını da doğruladı.