5053873217 [email protected]

Natalie Portman’ın Oscar’a aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerin adlarını taşıyan kıyafetiyle törene katılması bazı kesimler tarafından ‘ikiyüzlü’ bulundu.

MeToo aktivisti ve yaratıcısı oyuncu Rose McGowan da ‘icraata geç’ çağrısı yapanlardan biri oldu.

McGowan, “Üzerine düşeni gerçekten yapan bizim gibiler için Portman tarzı aktivizmi son derece rahatsız edici buluyorum” dedi.

Facebook hesabından bir açıklama yapan McGowan, “Cesur? Hayır, katiyen hayır. Daha çok bir oyuncunun, önemseyen biri rolü yapmasına benziyor. Pek çoğunun yaptığı gibi. Tüm bunları öfkeden yazmıyorum, tiksindiğim için yazıyorum. Sadece ondan ve diğer aktrislerden icraata geçmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Portman’ın kariyerine gönderme yapan McGowan, “Oldukça uzun kariyerin boyunca sadece iki kadın yönetmenle birlikte çalıştın, ki bunlardan biri sendin. Bir yapım şirketin var ve tam olarak bir tane kadın yönetmeni işe aldı, bu da sensin. Sizin tarzınızdaki aktrislerin derdi ne? Siz çok ünlüler sorunun kendisi olmak yerine bir tavır takınsaydınız dünyayı değiştirebilirdiniz. Evet, sen Natalie. Sorun sensin. Sorun ikiyüzlülük. Sorun diğer kadınlar gösterilen sahte destek” sözlerini dile getirdi.