5053873217 [email protected]

Beverly Hilton’da, 77’nci kez sahiplerini bulan Altın Küre Ödülleri’nde, TV ve dizi dünyasının en iyileri açıklandı. Oscar’ın habercisi olarak anılan Altın Küre’de pek çok özel an dikkat çekti. İşte ilginç kıyafetler, sahne konuşmaları ve sürprizleriyle 2020 Altın Küre’nin en ilginç anları ve geceden akılda kalanlar…

The Act dizisindeki performansıyla Mini Dizi ya da TV Filmi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilen Patricia Arquette, konuşmasında siyasi mesaj vererek önce ABD Başkanı Donald Trump’ı, İran’ı Twitter üzerinden tehdit etmesiyle eleştirdi, ardından da herkese 2020 seçimlerinde oy verme çağrısı yaptı. Arquette, şunları söyledi:

“5 Ocak 2020 tarihine dönüp baktığımızda tarih kitaplarında kimse Altın Küre’yi hatırlamayacak, savaşın eşiğinde olan ABD’yi hatırlayacak. 52 bomba tehdidi savuran bir tweet atan bir başkanı hatırlayacağız. Genç insanların hayatını riske atmalarından bahsedeceğiz. İnsanların, çocukların tepesine bombalar yağıp yağmayacağından endişe etmesinden bahsedeceğiz. En büyük ricam şu: 2020’de oy verirken lütfen çocuklarımızın ve çocuklarımızın çocuklarının geleceği için daha iyi bir adım atalım.”

AŞK DEDİKODULARINA SİTEM
Once Upon a Time in Hollywood filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Brad Pitt’in teşekkür konuşması boyunca kameralar sık sık, son zamanlarda yeniden sevgili oldukları dedikodusu yapılan eski eşi Jennifer Aniston’ı gösterdi. Brad Pitt de konuşmasında bu söylentilere gönderme yaparak, “Annemi buraya getirmek istedim ama yapamadım. Çünkü yanında göründüğüm tüm kadınlarla ilişkim olduğunu söylüyorlar” dedi. Bu esprili ifade sonrası kameraların çevrildiği Aniston kahkaha attı.

“BİRAZ ALKOLLÜYÜM DE”
Olivia Colman, The Crown dizisindeki Kraliçe Elizabeth performansıyla En İyi Kadın Oyuncu seçildiği açıklanınca büyük bir şaşkınlık yaşadı. Ödül kazanmayı beklemeyen Colman, konuşmasında biraz alkollü olduğunu, o nedenle konuşmakta güçlük çektiğini söyleyerek seyircileri güldürdü.

JOAQUIN PHOENIX SANSÜRLENDİ
Joker rolüyle En İyi Erkek Oyuncu seçilen Joaquin Phoenix, teşekkür konuşmasını hem endüstri üyelerine teşekkür hem de çevreye yardım konusunda uzun tutunca organizasyon yetkilileri tarafından konuşması kesildi.

TÖRENDE BULUŞTULAR
Daha önce Friends dizisinde rol arkadaşları olan ve The Morning Show dizisinde yeniden bir araya gelen ünlü yıldızlar Reese Witherspoon ve Jennifer Aniston, Altın Küre’de de ödül sunmak için buluştu.

TOM HANKS’İN GÖZYAŞLARI
Altın Küre Ödülleri’nde, sinema dünyasına önemli katkıları olan kişilere 1952’den beri dağıtılan Cecil B. DeMille Ödülü bu yıl Tom Hanks’e verildi. Hanks, ödül konuşmasında duygulu anlar yaşayarak ağladı.

“BU, ERKEKLERİN YILLARDIR YAPTIĞI ŞEY”
Mini dizi Fosse/Verdon’daki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu seçilen Michelle Williams, ödül konuşmasında kadınların seçme hakkına vurgu yaptı. Williams’ın, “Kadınlar, 18’den 118’e kadar, hepiniz için oy verme zamanı. Lütfen bunu kendi hayatlarınız için yapın. Bu, erkeklerin yıllardır yaptığı bir şey” sözleri, salondaki kadın yıldızlar tarafından büyük alkış aldı.