5053873217 [email protected]

Samsung birkaç ay kadar önce aralarında 12 GB RAM’li Galaxy S10+’ın da bulunduğu çeşitli Galaxy S10 seçeneklerini piyasaya sunmuştu. Tabii ki, bu 12 GB RAM’li versiyonun Türkiye’de resmi satışını görmedik. Belki kısmet, Galaxy Note 10’un 12 GB RAM’li versiyonu ülkemizde satışa sunulacak.

Bu arada Samsung 12 GB RAM’li telefonları üretmenin yanı sıra, bunları diğer cihaz üreticilerine de tedarik ediyor. Şirket, dünyanın ilk 12 Gb LPDDR5 RAM modülünün seri üretimine başladığını duyurdu. Bu modül yeni 12 GB RAM paketlerini destekleyecek.

Duyuru tam da Samsung’un yeni Galaxy Note 10 modellerini tanıtmaya hazırlandığı zamanda geldi. Samsung’un gelecek amiral gemisi telefonu Note 10, 7 Ağustos tarihinde tanıtılacak. 23 Ağustos’tan itibaren de piyasaya çıkacağı söyleniyor.

12 GB RAM modülünün tam da Note 10’un çıkışına yakın zamanda üretime girmesi, bu bileşenin Note 10’da da yer alacağı ihtimallerini akıllara getiriyor. Ne var ki, Güney Koreli şirket konuyla ilgili olarak hazırladığı basın bülteninde yakında tanıtılacak amiral gemisi telefonundan bahsetmiyor.

Basın bültenine göre, 12 Gb LPDDR5 hem 12 GB hem de 6 GB RAM seçeneklerinde kullanılacak. Bu ilginç, çünkü LPDDR5 diğer akıllı telefonlarda kullanılan LPDDR4X standardına göre dikkate değer hız artışı sunuyor. Dahası, yeni bellek seleflerinden daha yüksek enerji verimliliğine sahip.