5053873217 [email protected]

Kompakt SUV’ler rekabetin en güçlü olduğu segmentlerden birisi.

 

VW Group, bu tipte üç farklı markadan üç model sunuyor. Volkswagen Tiguan Allspace, Skoda Kodiaq ve Seat Tarraco platformlarını ve pek çok bileşenlerini paylaşıyorlar ancak özgün tasarıma sahipler ve fiyatları birbirinden farklı. Seat Tarraco bunlar arasına son katılan model oldu. Carwow bu nedenle Tarraco’nun değerlendirmesine öncelik verdi.

 

Açıkçası, Tarraco en az Kodiaq ve Tiguan Allspace kadar pratik ve onları aratmıyor. Bununla birlikte, yapım kalitesi, Alman kardeşlerine kıyasla içeride biraz daha ucuz görünen malzemeler bulunması nedeniyle beklentilerin altında kalıyor. Ayrıca, estetik kalite de diğer ikisindeki kadar iyi değil, ancak bu test aracıyla sınırlı bir sorun olabilir.

 

Sürüş izlenimlerine gelince, Tarraco rahat bir sürüş sunuyor ve bir Leon kadar olmasa da, doğru konfigürasyonla biraz sportif olabilir. Değerlendirmeyi yapan kişi, Tiguan Allspace’in biraz daha iyi bir sürüş kalitesi sunduğunu ancak genel olarak Tarraco, Kodiaq ve Tiguan Allspace arasında seçim yapmanın tasarım, marka ve fiyatla ilgili bir konu olduğunu, çünkü küçük farklarla tüm modellerin hemen hemen aynı şeyleri sunduğunu söylüyor.