5053873217 [email protected]

Irina Shayk (33) 4 yıldır birlikte olduğu Bradley Cooper’dan (44) 4 gün önce ayrıldı. Ayrılığın arkasında ünlü oyuncu-yönetmenin A Star is Born filminde başrolü paylaştığı Lady Gaga ile yakınlaşması olduğu öne sürüldü. Çok geçmeden gerçek ortaya çıktı. Irina’nın evlilik istemise rağmen Bradley’in bu yönde bir girişiminin olmamasının ilişkiyi bitirdiği öğrenildi. İşte ayrılığıyla magazin basının gündeminde olan Irina Shayk dünden bugüne kariyeri….

Irina Shayk, 6 Ocak 1986 tarihinde Rusya’nın Yemanjelinsk kentinde dünyaya geldi. Eğitim hayatının ardından mankenliğe ve modelliğe merak sardı ve bunun üzerine çalıştı.

Tam adı İrina Şeyklislamova’dır. Soyadını uzunluğu ve akılda kalması zor olduğu için Shayk olarak değiştirdi.

2004’te Chelyabinks’ten Moskova’ya yaptığı bir yolculuk sırasında keşfedildi.

Miss Chelyabinsk tacı, Irina Shayk’in modellik kariyerini uluslararası platforma taşıyan ilk önemli başarı oldu. 2004’te başladığı kariyeri onu moda dünyasının zirvesine taşıdı.

Müzikle yakından ilgilenmek, bir Rus ailesi geleneği. 6 yaşında piyano çalmaya başlayan Irina Shayk, eğitimini müzik okulunda tamamlamış. Shayk’ın müzik tutkusu, piyano öğretmenliği yapan annesinden geliyor.

Kariyerindeki en önemli adımları 2007 yılında Sports Illustrated’in bikini özel sayısına verdiği pozlarla attı.

Kısa sürede Anne V, Daniella Sarahyba ve Natasha Poly gibi ünlü mankenlerin de ajansı olan Traffic ile bir anlaşma imzaladı.

2007 yılından günümüze kadar yaptığı çeşitli modellik çalışmalarıyla tannan ajansın dikkatini çekti, özellikle bikinili pozları ile birçok dünyaca ünlü derginin uluslararası edisyonlarının kapak kızı oldu.

Rusya’nın en seksi 50 kadını arasında birinciliğe yükselen model ayrıca uluslararası en iyi model unvanını kazandı.

2010 yılından 2015 yılına kadar Real Madrid’in ve belki günümüzde dünyanın en ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo ile birlikteydi.

Shayk, daha sonra ise ünlü aktör bir süre Bradley Cooper ile birliktelik yaşadı.

Herkül: Özgürlük Savasçısı filminde Megara karakterini canlandırdı.