5053873217 [email protected]

Müzik dünyasının merakla beklediği yılın en güçlü isim ve projelerinin belirlendiği PowerTürk Müzik Ödülleri gerçekleştirildi.

Yılın en dikkat çeken projeleri ve isimlerinin yarıştığı PowerTürk Müzik Ödülleri, Türkiye’de ilk defa özel bir programla sadece PowerTürk ekranlarında gerçekleştirildi. Gecede Türk Pop Müziği’nin en güçlü isimlerine toplam 9 kategoride ödül verildi.

Sürprizlerle dolu PowerTürk Müzik Ödülleri’ne Ajda Pekkan, Nilüfer, Gülşen, Hadise, Mabel Matiz, Manga, Ufuk Beydemir, Yıldız Tilbe katıldı ve ödüllerini aldı.

Yaşam Boyu Başarı ödülünün sahibi olan Ajda Pekkan, “Müziğin bu özel platformunda bu kadar güzel bir ödülü almak bana mutluluk verdi” diyerek mutluluğunu dile getirdi. Yine aynı unvanla ödülünü alan Nilüfer ise “72 yılında başlayan serüvenim bu yıllara dek devam etti, bundan sonra da amacım olabildiğince uzun yıllar şarkı söyleyebilmek. Bu kadar zaman içerisinde birçok ödül aldım başarılarım ve başarısızlıklarım oldu. Ama ödüller beni her zaman çok mutlu etti. Yine çok heyecanlı ve mutluyum, müzik dünyamızın gözbebeği PowerTürk’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

En Güçlü Kadın Şarkıcı ödülünü alan Gülşen ödülle ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Bu harika ödülle beni onurlandıran PowerTürk’e, oyaları ile bu ödülü almamı sağlayan tüm sevenlerime ve müzik dinleyicilerine teşekkür ederim”

Hadise: Sanatçı Olmak Bir Duruş Sergileyebilmektir

En Güçlü Sosyal Medya Yönetimi ödülünün sahibi Hadise, aldığı bu ödülün kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, “Bu ödül çok güzel bir ödül, en güçlü sosyal medya yönetimi benim için çok değerli bir ödül çünkü hayatımda ilk kez böyle bir ödül alıyorum. Sanatçı olmak benim için sadece klip ve fotoğraf çekimi değildir, ağzını açıp konulabilmektir, korkmamaktır, bir duruş sergileyebilmektir. Ben de sosyal medyamı bu konuda kullanmayı çok seviyorum. Oranın patronu benim, duygularımı ve hayallerimi paylaşmayı seviyorum ve sizler de bunu hissettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Mabel Matiz’e 4 Ödül

PowerTürk müzik ödüllerinde Mabel Matiz, ‘En Güçlü Erkek Şarkıcı’, Maya albümüyle ‘En Güçlü Albüm’, Sarmaşık şarkısının klibiyle ‘En Güçlü Klip’ ve ‘Öyle Kolaysa’ şarkısıyla ‘En Güçlü Şarkı’ kategorilerinde tam 4 ödül aldı.

Mabel Matiz yaptığı konuşmada, “Ana akım Türk müzik sektörünün orta yerinde tamamen kendi canımın istediği şeyleri söyleyebilmekten ve hissettiğim müziği yapabilmekten dolayı çok mutluyum. Sarmaşık klibinin yönetmeni olan çok özel bir göze ve yüreğe sahip olan yetenekli dostum Sinan Tuncay’a teşekkür ediyorum beni ve şarkımı bu kadar iyi anlayıp görsele döktüğü için. Öyle Kolaysa’yı yazmak 4 yılımı aldım, bir kelimesi bile boşa söylenmemiş olsun istedim ve yalnızca kendi gerçeğimi anlatmaya çalıştım. Görüyorum ki nice insanın kendi gerçeğine ve hikayesine dokundu şarkım, çok mutlu ve şükran doluyum bu ödül için” dedi. Mabel Matiz kendisine ödülü getiren Maya albümü hakkında da konuşarak, “Maya albümünde emeği olan çok insan, albümün kapsadığı çok fazla an ve his var. 80-90’lar Türk Pop Müziği ile büyümüş bir çocuk olarak, Maya albümü benim o yıllara saygı duruşum. Adını annemden alıyor çünkü bu şarkılar doğum büyüdüğüm evin içinden çıkıp benimle birlikte tüm Anadolu’yu dolaştılar ve böylelikle çıktı bu albümün coğrafyası ortaya. Anadolu bu albümün coğrafyasıdır, köklerime ve tüm Anadolu’ya selam gönderiyorum” diye konuştu.

Yıldız Tilbe ise En Güçlü Proje Albüm ödülü için “Aldığım proje albümü ödülü için yapımcım ve bu albümde yer alan tüm sanatçılar adına PowerTürk’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

En Güçlü Grup ödülünün sahibi Manga, grubun 15. yılında aldıkları bu ödülün kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. En Güçlü Çıkış Yapan Şarkıcı ödülünü alan Ufuk Beydemir ise aldığı ödülün Sevda Gibi albümümün çıkışından sonraki ilk ödülü olduğunu anlattı ve “Çok mutlu ve gururluyuz bu ödül için. 14 Nisan doğum günüm. Benim için hiç unutulmayacak bir sürpriz oldu.Albümde ve konserlerde sürekli yanımda olan, bana inanan dinleyicilerime ve ekip arkadaşlarıma, dostlarıma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği PowerTürk Müzik Ödülleri; PowerApp’ten verilen oylarla belirlendi.

PowerTürk Müzik Ödülleri, kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için tekrarlarıyla PowerTürk TV ekranında olacak.

PowerTürk Müzik Ödülleri (tekrar yayın programları)

14 Nisan Pazar 17:00

17 Nisan Çarşamba 22:00

20 Nisan Cumartesi 19.00

21 Nisan Pazar 10:00

PowerTürk Müzik Ödülleri 2019 Kazananlar

EN GÜÇLÜ KADIN ŞARKICI: Gülşen

EN GÜÇLÜ ERKEK ŞARKICI: Mabel Matiz

EN GÜÇLÜ ÇIKIŞ YAPAN ŞARKICI: Ufuk Beydemir

EN GÜÇLÜ ALBÜM: Mabel Matiz-Maya

EN GÜÇLÜ KLİP: Mabel Matiz-Sarmaşık

EN GÜÇLÜ GRUP: Manga

EN GÜÇLÜ ŞARKI: Mabel Matiz-Öyle Kolaysa

EN GÜÇLÜ SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ: Hadise

EN GÜÇLÜ PROJE ALBÜM: Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ: Nilüfer

YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ: Ajda Pekkan