5053873217 [email protected]

Volkswagen’in 9 yıl önçe yollara çıkardığı kompakt SUV modeli Tiguan, dünyada 2.8 milyon Türkiye’de ise 30 bin adet sattıktan sonra yenilendi.

Yeni çizgileri, yeni teknolojileri ve “MQB” isimli VW grubu yeni nesil otomobil platformunun olanaklarıyla ikinci jenerasyon olarak iddiasını bir üst boyuta taşıyor.

Berlin’de test ettiğimiz yeni nesil Tiguan, mayıs ayından itibaren Türkiye’de 85.300 TL’den başlayan fiyatlarla ve 1.4 TSI 125 beygir gücündeki motorla kombine manuel şanzımanla vitrindeki yerini alıyor. Şimdiden 300 civarında ön talep geldi bile.

Model ömrünün son yılı olan 2015’de 5.300 adet, bu yılın 3,5 ayında ise 507 adet satan son Tiguan’ın yıllık performans hedefi ise 5 bin adetlerin üzeri.

En yakın rakipleri Nissan Qashqai, BMW X3, Renault Kadjar, Hyundai Tucson, Audi Q3 gibi modellerin karşısına şerit takip sistemi, 5 cm yükselerek, yaralanmayı önleyen ön kaput yaya koruma sistemi, kaza sonrası fren yaparak, ikincil kazaların önlenmesi gibi sistemleriyle motora orta konsoldaki metalik tuşla start veriyor.

1.6-dizel-otomatik eksiğini en az iki yol tamamlayamayacak ama 150 beygir gücündeki TSI motorla kombine DSG şanzıman seçeneğinin modern teknolojilerle çıkıyor.

12.3 inç boyutundaki iri dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi aracın navigasyonundan telefon bağlantısına müzik sisteminden araç teknik bilgilerine kadar pek çok veriye hükmetmenize olanak sağlayan hassas ve kolay kullanımlı bir yazılıma sahip.

Sürücü odaklı kokpitte, Highline donanım seviyesinde tamamen dijital bir ekrandan oluşan, görsel etkisi yüksek navigasyon göstergeli, dijital bir panel sürüş konforunu tamamlıyor.

Yenilenen aracın içinde sağlanan ve 7.7 mm ile ifade edilen ferahlık ise hem ön hem de arka yolcular için diz mesafelerinde rahatlık sağlamış. Uzun bacaklı yolcu ve sürücülerin de rahatlıkla yo sağlayan yolculuk yapmalarına imkan veren iç mekan, aks mesafesinin artırılmasına hizmet eden ön ve arka tekerleklerin uçlara alınmasıyla sağlanmış.

Önden artık tam bir yeni dönem Volkswagen’i olduğunu ve tabii geniş gösteren yatay panele sahip yeni Tiguan’ın segmentinin başarılı bir modeli olacağını söylemek yanlış olmaz.

Yeni Tiguan’ın önün ne kesebilir dersek, aslında onu da 2017 yılında yollara çıkacak yeni nesil küçük crossover diye özetleyebiliriz.

Doğuş OTomotiv bünyesinde geçen yılki dizel krizi, Almanya’dan gelen direktifler ve yönlendirmeler kapsımında ilerliyor. VW Ticari Araç bazında Amarok’ların NOX sorunlarını gideren Doğuş Otomotiv, merkezi Wolfburg’dan gelecek yönergelerle bunu diğer modellerine sahip tüketiciler için de hayata geçirecek.

Satışı durdurulan 1.6 TDI Jetta ve Caddy için bir geri dönüş takvimi açıklanmadı. alman dev, bu iki modeldeki sorunları gidermek, emisyon normlarını tutturmak için mühendislik çalışmalarını sürdürüyor. Dolayısıyla Jetta ve Caddy meraklısı dizel motor müşterilerinin önünde belirsizlik duruyor.

Yılın ilk üç ayında hem binek hem de ticari araç satışlarında “başa güreşmeye” devam eden Volkswagen Türkiye, 2016 yılı satışlarını da 2015 yılı düzeyinde hesaplıyor.