5053873217 [email protected]

CLS’den ilham alan ve kardeş modeli A-Serisi ile aynı teknolojilerden yararlanan ikinci nesline ulaştı.

Yeni Mercedes CLA Coupe, selefinden daha uzun ve daha geniş, böylece sadece daha etkileyici bir görünüm değil, aynı zamanda daha ferah bir iç mekan sunuyor.

Avrupa’daki müşteriler üç benzinli motor ve bir dizel motor arasında seçim yapabiliyor. CLA 180 yeni turboşarjlı 1.3 litrelik dört silindirli 134hp (136PS) motordan güç alıyor, CLA 200 ise 161hp (163PS) güç çıkışıyla aynı motoru kullanıyor. Bunlar standart olarak altı vitesli bir manuel şanzımanla gelen versiyonlar.

CLA 220 187 hp (190 PS), CLA 250 ise 221 hp (224 PS) güç çıkışıyla turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motoru kullanıyor. Her ikisi de yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla eşleştirilmiş ve Mercedes’in isteğe bağlı 4Matic dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi ile donatılabiliyor. Seri, yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla eşleştirilen 114 hp (116 PS) 1,5 litre dizel motorla çalışan CLA 180 d ile tamamlanıyor.

İkinci nesil CLA’da, MBUX multimedya sistemi ve ekranlarıyla konsol A-Serisi’ne benziyor. Bununla birlikte, tam deneyimi yaşamak istiyorsanız, daha büyük ekranları ve MBUX Interior Assistant sistemini içeren, Almanya’da 1368 euro fiyata sahip MBUX Innovation paketini tercih etmeniz gerekebilir.

Mercedes ayrıca 18 inç alaşım jantlar, deri kaplama çok işlevli direksiyon simidi, ayarlanabilir yastıklara sahip konforlu koltuklar ve görünür egzoz çıkışları gibi özellikler ekleyen Progressive Line paketini sunuyor.

CLA otomobilinizin daha sportif görünmesini istiyorsanız, 18 inç AMG alaşım jantlar, AMG ön ve arka fasya, yan etekler, LED farlar, spor koltuklar, napa deri spor koltuklar, alçaltılmış süspansiyon gibi özelliklere sahip AMG Line paketini tercih edebilirsiniz.

Standart olarak, yeni Mercedes CLA Coupe, Aktif Şerit Tutma Yardımı ve Aktif Fren Yardımı ile birlikte geliyor. Daha fazla sürücü destek sistemi istiyorsanız, Aktif Mesafe Kontrolü Distronic, rota tabanlı hız ayarı, Aktif Sürüş Yardımı, Aktif Hız Sınırı Yardımı, Çapraz Trafik Fonksiyonlu Aktif Fren Yardımı, Kaçınma Sürüşü Yardımı, Aktif Şerit Değiştirme Yardımı, Aktif Acil Durdurma Yardımı, Aktif Kör Nokta Yardımı ve Pre-Safe Plus özelliklerini içeren Sürücü Yardım paketini sipariş etmeniz gerekiyor.

Mercedes, ilk yıl için, CLA Coupe’yi Edition 1 özel versiyonuyla da sunacak. Bu versiyon turuncu jant flanşları, turuncu kontrast dikişler, ortam aydınlatması ve beş özel renk seçeneğiyle AMG Serisi’ne dayanıyor.