5053873217 [email protected]

BMW’nin yeni modelleri firmanın 7.0 işletim sistemine sahip Live Cockpit ile gelecek.
BMW 3-Serisi’nin lansmanından önce yeni dijital kokpitini tanıttı

BMW’nin yeni sistemi klasik iDrive ile, dokunmatik, ses ya da jest kontrolüyle kullanılabilecek. Yeni gelişmiş ses kontrolü BMW’nin “doğal konuşma tanıma” özelliğiyle geliyor. Bu, kullanıcıların sistemin seslerini algılaması için robot gibi konuşmak zorunda olmadığı, sistemin günlük konuşma dilini anlayabildiği anlamına geliyor. Ayrıca jest kontrolü özelliği de iki jest daha tanıyacak şekilde geliştirilmiş.

 

Multimedya menüsü yeni ve daha düz bir yapıya sahip. Dikey listeler ve yatay çubuklar daha hızlı erişim sağlıyor. Ayrıca yeni bir hızlı erişim araç çubuğu en sık kullanılan özellikleri barındırıyor.

Yeni dijital kontrol paneli 2D ve 3D grafikleri animasyonla birleştiriyor. Yuvarlak analog göstergelere benzeyen grafiklerin yerlerini merkeze doğru açılan yay şekilli grafikler almış. Navigasyon içeriği ortada bir oryantasyon haritasıyla gösteriliyor, ECO Pro modu seçildiğinde devir sayacının yanına yakıt tüketim ve hız bilgileri de ekleniyor. Renkler de moda göre değişiyor.

Daha önce de bahsedildiği gibi, yeni sistem havadan güncellemeleri de içerecek. BMW gelecek yıl itibariyle Remote Software Upgrade ile müşterilerin otomobilleri için özelleştirilmiş bazı fonksiyonlar ve servislere erişebileceklerini açıkladı. BMW Connected APP araç sahibini güncelleme geldiğinde uyaracak, indirme işlemi uygulamanın içinde gerçekleştirilecek. Güncelleme akıllı telefon araca bağlandığında gerçekleşecek. Otomobilin kendi içindeki SIM kart ile de güncellemeler alınabilecek.