5053873217 [email protected]

Bu yıl gelecek yeni iPhone’ların kutusundan hızlı şarj adaptörü de yer alacak. Apple, 2018 model iPhone’larda USB Type-C hızlı şarj adaptörünü ve USB Type-C – Lightning kabloyu müşterilerine ürün kutusunda sunacak.
2018 model iPhone’ların kutusunda hızlı şarj adaptörü ve kablo yer alacak

Çin sosyal ağı Weibo çıkanlara göre, Apple’ın 2018 iPhone serisinde, USB-C Lightning kablosuna sahip yeni bir USB-C güç adaptörü bulunuyor. 18W USB-C güç adaptörü, kullanıcıların 30 dakika içinde pil kapasitesini 0’dan yaklaşık % 50’ye çıkartmasına izin verecek.

Apple, donanım anlamında USB-C platformuna doğru hareket etmeye karar vermesi güzel. iPhone ve iPad için benzer bir şarj yöntemine geçiş, Lightning cihazlara takılan konektör olsa bile, gerçekten de mantıklı olacak. Hızlı şarj, Apple’ın yüksek kaliteli Android cep telefonlarına kıyasla yoksun olduğu bir alan. Bu, Apple’ın daha sonradan kablosuz şarja geçmesine benzer bir hikaye.

Şu anda iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X veya iPad Pro ile hızlı şarj özelliklerinden faydalanıyor ancak bunu yapmak için USB-C güç adaptörünün USB ile birlikte alınması gerekiyor. Fakat bu teknolojiyi kullanmak için fazladan 75 dolar ödemek zorundalar. Samsung Galaxy S9 gibi bir ürün satın alan herkesin tüm şarj aksesuarlarının kutuda hazır olduğu düşünülürse bu çılgınca bir şey. Samsung gibi bazı üreticiler kablosuz şarj pedini de müşterilerine de hediye ediyor.