5053873217 [email protected]

Opel yeni sahibi PSA’ya geçtikten sonra büyük bir yeniden yapılanma sürecine girdi. Yeni Opel Corsa 18 ay içinde piyasada olacak, hemen ardından ise ikinci nesil Opel Mokka X gelecek.

2020’de Mokka tıpkı Peugeot 208, DS 3 Crossback ve Opel Corsa gibi PSA’nın yeni platformuna geçecek. Mokka modelinin geleceği şirketin PSA’ya devrinden sonra belirsizliğe düşmüştü ancak Michael Loscheller ikinci nesil Mokka X’in tamamen iptal edilmediğini, sadece projenin geçici bir süre için durdurulduğunu söylemişti.

Loscheller’e göre Mokka’nın yeni nesli elektriksiz ve ağır General Motors mimarisini kullanan bir SUV olacaktı. Bu platformun dezavantajları nedeniyle proje durduruldu ve daha sonra PSA platformuyla yeniden canlandırılmasına karar verildi. PSA dokuz olan platform sayısını ikiye kadar indirdiği için yeni modelde ya CMP ya da EMP2 platformunun kullanılması bekleniyor. EMP2 daha büyük otomobiller için kullanılıyor, dolayısıyla Mokka X büyük ihtimalle CMP platformu üzerine inşa edilecek.

Mokka boyut olarak biraz büyüyecek ve daha geniş bir kabin sunacak. Yeni model Crossland X ile Grandland X arasında konumlanacak. Otomobilin boyunun 30 mm uzayarak 4.3 metreyi biraz geçmesi bekleniyor. Aks mesafesinde de 60 mm kadar bir uzama olacak ve böylece arka koltuktaki yolcuların bacak mesafesi artacak.

Bu boyutlar sayesinde Opel yeni modeli Crossland X’in üzerinde konumlandırarak pazarlayabilecek ve Skoda’nın Vision X konseptinin üretim versiyonu gibi otomobillerle rekabet edecek.

Yeni Mokka’nın erken geliştirme dönemine ait bir prototip kış testinde görüntülenmiş ve bu fotoğraflar modelin dört çekişli olacağı söylentilerine yol açmıştı ancak CMP platformunun şimdilik dört çekişli sürüşü desteklemesi beklenmiyor. Öte yandan, yeni nesil Mokka, Peugeot 2008 veya Citroen C3 Aircross gibi Grip Control çekiş teknolojisine sahip olabilir.

Opel Mokka X, e-CMP platformuyla üretilmiş tam elektrikli bir versiyona da sahip olabilir. Aynı platformu kullanacak elektrikli bir Corsa süpermininin 2019 ya da 2020’de üretime gireceği doğrulandı.

Loscheller yeni nesil Corsa’nın PSA’nın CMP platformuna geçişinin 2019’a kadar yetişmesinin mühendisler için oldukça iddialı bir hedef olduğunu, daha Opel’in PSA’ya devri tamamlanmadan önce bile bu konu üzerinde planlar yapıldığını açıkladı.