5053873217 [email protected]

Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği tedavi gördüğü hastanede dün vefat etti. Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin uzun süredir Alzeimer hastası olan 65 yıllık eşi Nimet Dilbirliği de gece saatlerinde hayatını kaybetti. Bugün cuma namazı sonrası Üsküdar Selimiye Camii’nde askeri tören düzenleneceği açıklanan Dilbirliği’nin cenazesi bu acı haber üzerine ertelendi. Süleyman-Nimet Dilbirliği çifti, ailenin talebi üzerine ikindi namazı sonrası düzenlenecek tören ile son yolculuğuna uğurlanacaklar.

Süleyman Dilbirliği 91, Nimet Dilbirliği ise 85 yaşındaydı. 1952’de evlenen çiftin biri kız biri erkek iki çocuğu var. Nimet Dilbirliği’nin iki yıldır mücadele ettiği Alzeimer hastalığı nedeniyle Kore Gazisi eşinin dün vefat ettiğinden haberi olmadığı öğrenildi. Yakınları, Nimet Dilbirliği’nin sağlıklı olduğu yıllarda eşine “Allah senden sonraya bırakmasın” sözlerini sıklıkla söylediğini aktardı.

“ALLAH’IN SEVDİĞİ KULLARIYMIŞ”

Öte yandan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin akrabası Muammer Şehri ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada Nimet Dilbirliği’nin vefat ettiğini sabaha karşı öğrendiklerini belirterek, “İkisini ikindi namazında defnedeceğiz. Çok enteresan bir olay. Allah’ın sevdikleri kuluymuş, ikisi de beraber Hakkın rahmetine kavuştular” şeklinde konuştu.