5053873217 [email protected]

ESKİ ADI PASAT CC  YENİ ADI SADECE “CC”

VOLKSWAGEN’İN BÜYÜKLERLE SAVAŞAN SÜPER SEDANI YENİLENDİ.

Güncel Passat serileriyle kıyaslayıp “-bunun neresi Passat” diyenler artık susacak. Çünkü Volkswagen Tasarımdan iç mekana,yükseklikten genişliğe ve tekerlek çapına  farklı bir Passat olan Pasat CC nin adını sadece “CC” olarak değiştirdi. Passat’dan 35mm daha geniş 50mm daha alçak. Tabii fiyatı da buna göre. Giriş seviyesi bir Passat’ın neredeyse iki katı bir fiyatla kullanıcısını giriş seviyesine alması bekleniyor. Fiyatı Mart ayında açıklanacak. 1.4 CC’nin fiyatı VW cephesinde şu günlerde en çok merak edilen konu.

Volkswagen’in Radikal Motor Gamı Değişikliği  Yeni CC de de Kendini Gösterdi.

1.4 lt. TSI 160 PS
Tiptronik DSG
2.0 lt. TSI 210 PS
Tiptronik DSG
2,0 lt. TDI 140 PS
BMT Tiptronik DSG

1,4'CC nin Fiyatı ile ilgili beklentimiz 90-100 bin TL bandı.

2011-2012 döneminde Volkswagenler’in yeni tasarımlarındaki değişim farları birbirine benzetmekten ibaret olsa da asıl değişim motor hacimlerinde ve şanzıman teknolojilerinde oldu. Bu koca gövede de 1,4 TSI ile uçuşa geçmeye hazır.

1.4 TSI motor 160 PS güç üretiyor ve 240nm torka sahip. Tabi tüm küçük hacimli motorlar gibi maksimum tork için üst devirlere çıkmak gerekiyor. Motor boyutuna rağmen kullanıcısını asla üzmeyen CC güç isteyene birazcık devir karşılığında teknolojik bir 2.0 cc motorun verebileceklerini rahatlıkla veriyor.   Bizi en çok şaşırtan ise 8,5 saniyelik 0-100 kilometre değeri oldu. Bu değer 2.0 cc benzinli ve 1500 kg’lık bir çok araçta yok. Şehir içi 8,9 lik tüketim değeri şehir dışında 5,7 litreye kadar düşüyor. Bunlar üst orta sınıf benzinli bir sedan için rekor sayılabilecek değerler. Tabi aynı versiyon Pasat’la kıyaslandığında 0,2/100km gibi bir fazlalık var ama bu da 160PS lik motorun cabası.

Tek versiyon olarak gelecek olan 1,4 TSI CC donanım açısından Highline Passat ile benzer özelliklere sahip.Araç bu donanımı sayesinde orta-üst sınıf alman rakipleri ile rekabette zorlanmayacaktır.

Tüm modellerin bir tutarlılık içinde benzerliği belki marka güvenilirliği açısından olumlu sonuçlar doğuruyor. Sanırız tasarımcıların marka ismini Volkswa-GEN olarak yorumlaması sonucu modeller arası akrabalık bağına bu kadar bağlı kalmışlar. Umarız bu akım Volkswagen tasarımcılarının Scirocco’ya da dokunmasına kadar gitmez. Şu an tüm Volkswagen’ler arasında farklı görünen tek tasarım Scirocco; ve bizce en ayrıcalıklı tasarım da o. Scirocc’yu bu haliyle bir 6 yıl daha sevmeye hazırız.

CC EN ÇOK C180 ve ÇİÇEĞİ BURNUNDA BMW 3 SERİSİNİ ZORLAYACAK GİBİ.