5053873217 [email protected]

Bu tanımlama size biraz alakasız gelebilir; safkan  ve melez  birbirinin karşıtı diye düşünebilirsiniz ama Gazetepress.com Otomobil Editörü Mehmet Fatih ile aracı gördüğümüz anda aklımıza glen tanımlama tam olarak buydu. Otomobil bir şeylerin karışımı gibiydi ancak o kadar özgün bir karışımdı ki biz ona “Safkan Melez” adını verdik. Bu önerimizi Subaru’nun Japonya temsilciğine de ilettik, bundan sonraki tanıtımlarında otomobilin bu yönünü daha çok vurgulamalarını istedik.

 

Öncelikle  araç Subaru’nun yeni polikasını vurgulayan bir model; Subaru artık daha görünür olmak istiyor. Daha çok tanınmak ve konuşulmak istiyor. şimdiye kadarki Subaru geleneklerinden hiç ödün verilmeden 4×4 ve Boxer motorunu herzamanki gibi yanında getiren araç yepyeni bir tasarım anlaşıyı ile karşımızda. Araç 70.000 TL den yeni sahipleri ile buluşmatı bekliyor.

 

Subaru Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini yapan XV modeli  C sınıfı crossover kategorisine mükemmelliği getirme iddiasında olan  XV, standart dört çeker sistemini yeni bir sınıfa adapte ediyor.

Subaru’nun, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerini gerçekleştirdiği modeli Subaru XV oldu. Daha konsept otomobil olarak tanıtılmasından itibaren yoğun ilgi gören XV, Frankfurt’ta üretim versiyonuyla otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. XV, SUBARU’nun “Mükemmel mühendislik” anlayışını temsil ediyor.

Crossover’ın güçlü siluetini, yepyeni ve modern bir görünümle sunan XV’nin, dayanıklı, dinamik ve benzersiz tasarımı, Subaru’nun karakteristik stilini de gözler önüne seriyor. Dış görünümünde ön ve arka cephede altıgen tasarımları, farlarda keskin kartal gözlerini öne çıkaran Subaru XV, iç tasarımda ise ferahlık ve güven duygusuyla ön plana çıkıyor. Bu ferahlık aynı zamanda yolculara güven hissi vererek, Subaru’nun “Confidence in Motion” marka sloganıyla da mükemmel bir uyum sağlıyor. XV rakiplerinin büyük çoğunlukla iki çekerli olduğu crossover kategorisinde standart simetrik dört çeker özelliği ile büyük bir boşluğu dolduruyor.

Subaru yeni XV ile birlikte imajını üst düzey konfor ve geniş kabin tasarımı ile yorumlarken bir o kadar kompakt ve hafif gövde yapısı ile harmanlıyor. XV, Subaru’nun gelecek nesil motorları ve yenilenen şanzumanı ile mükemmel manevra kabiliyeti sayesinde üstün sürüş performansı ve yakıt verimliliği sunuyor. Subaru XV modelinin dünya prömiyerini 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yaparak, müşterilerine “Eğlence ve Gönül Rahatlığı” sunan yeni XV’yi stratejik bir model olarak Avrupa pazarına özel olarak hazırladığını gösteriyor.

ŞEHİR İÇİ MACERASI

Subaru’nun XV için benimsediği temel ürün konsepti “Şehir içi Macerası”. XV, şehirde heyecan verici, canlı ancak stressiz bir kullanım imkanı sunmak üzere tasarlandı. Sonuç olarak Subaru, yakıt verimliliği ve keyifli sürüş ile şık ve göz alıcı bir gövde tasarımı arasında mükemmel bir denge oluşturmuş oldu.

Donanım / Kullanım

XV, sınıfının en genişi kabinine sahip olma özelliğiyle tüm yolcularına benzersiz bir konfor sunuyor.

• XV, oldukça geniş bir yolcu bölmesine, kullanışlı bir bagaj alanına ve mükemmel bir sürüş konforuna sahip.

• Kapıların açılma açılarının genişletilmesi ve koltukların yükseltilmesi sayesinde araca giriş çıkış kolaylaştırıldı.

Yolcuların konforu düşünülerek kabinin ideal yerlerinde çok sayıda saklama bölmesine yer verildi.

 

 

 

 

 

 

 

Gövde tasarımı

Subaru’nun “profesyonel araç” ve “modern tasarım” kavramlarından yola çıkarak geliştirdiği “Promodern” tasarım konsepti, crossover işlevselliği ile şehirli insanın yaşam tarzının bir araya gelişini sembolize ediyor.

• XV, crossover işlevselliğini ön plana çıkararak şık ve akıcı hatlara sahip yüksek gövdeyi bir araya getiren yeni bir tasarımına sahip.

• Modelde kullanılan altıgen ızgara ve atmaca gözünü andıran farlar Subaru araçlarının benzersiz kimliğini ön plana çıkarıyor. Yenilikçi tasarıma sahip alüminyum jantlar ve biçimli hatlara sahip yan kaplama XV’ye sportif ve çekici bir görünüm kazandırıyor.

• Ön ve arka tamponların köşeleri aracın aerodinamik performansını artıran ve böylece yakıt tasarrufuna katkı sağlayan özel bir tasarıma sahip.

Kabin tasarımı

XV’de yolculara üst düzey bir kalite hissi sunmak üzere aracın geniş ve konforlu kabininde, şık ve kaliteli malzemeler kullanılıyor.

• Gösterge paneli kabine ferahlık hissi katmak için yatay olarak yerleştirildi.

• Lüks kabinde deri, metal ve kumaş malzemeler farklı dokunuşlar ve hisler yaratmak üzere mükemmel bir denge içerisinde bir araya getirildi.

• Çok Fonksiyonlu Gösterge rahatlıkla görülebilmesi ve sürücü ve yolculara sürüş esnasında gerekli bilgileri okunaklı bir şekilde sunabilmesi için gösterge panelinin orta üst kısmına yerleştirildi.

Eco sürüş göstergesi ve sürücüye seyir esnasında yardımcı olan araç bilgilerini sunan gelişmiş bilgi eğlence özelliğine sahip geniş 4.3 inç renkli LCD ekran ön konsolda bulunuyor.

Motor ve şanzıman

Geçen yıl tamamen yeni bir tasarımla sunulan yeni nesil Subaru Boxer motor, 1.6-litre ve 2.0-litre benzinli modelleriyle sunuluyor.. Karşılıklı yatay olarak yerleştirilmiş motorun bilinen faydalarına sahip olmanın yanı sıra bu motor, yakıt verimliliği ve egzoz performansı açısından da daha geliştirildi. Yeni Lineartronic (CVT) şanzımanla birlikte yeni geliştirilen “Otomatik Çalıştırma Sistemi” kullanılması yakıt verimliliğini artırıyor.  Ayrıca, özellikle Avrupa ülkeleri için geliştirilen ve olumlu tepkiler alan Subaru Boxer Dizel motor, XV serisinde kullanılacak.

Yeni nesil Boxer Motor

• Motor, yakıt verimliliği açısından daha fazla avantaj sağlayan bir çap/strok oranının kullanıldığı yeni bir tasarıma sahip. Strok, önceki versiyonuna kıyasla motorun toplam genişliğini değiştirilmeden uzatıldı. Daha uzun strok ve çift AVCS*2 sayesinde hem çevre duyarlılığı hem de normal kullanım orta-düşük aralıktaki tork seviyesi geliştirildi. Bu motor mükemmel bir hızlanma performansı sunuyor ve üstün çevikliği sayesinde sürücünün özellikle gaz pedalına hafifçe dokunduğunda hızlanmayı net bir şekilde hissetmesini sağlıyor.

• Yeni nesil 1.6 litrelik benzinli motor 5600 dd’da 114 ps’lik bir güce sahip ve maksimum torku 150Nm / 4000 dd. Yeni motorun karma kullanımdaki tüketimi 100 km’de 6,3 litre.

*2: Aktif Valf Kontrol Sistemi

Yeni Lineartronic

• Zincir Tahrikli CVT’nin (Sürekli Değişken Şanzıman) hafiflik, kompaktlık, üstün yakıt verimliliği ve geniş oran kapsamı gibi avantajlarına ek olarak Subaru, çevreye daha duyarlı ve daha iyi sürüş performansına sahip bir araç sunmak üzere yeni XV için yeni CVT’yi geliştirdi.

• Yeni nesil CVT şanzıman artık 1.6 litrelik benzinli motor seçeneğinde de kullanılıyor.

Yeni Otomatik Çalıştırma-Durdurma Sistemi

• Trafikteki beklemeler gibi aracın hareketsiz durduğu zamanlarda motorun otomatik olarak durdurulması yakıt verimliliğini artırmakta.  Bu yeni sistem geliştirilmiş “fikir değişikliği kontrolü” fonksiyonuna sahip.

• Bu fonksiyon motorun durdurulduktan sadece 0.2 saniye sonra sorunsuz bir şekilde yeniden çalıştırılabilmesini sağlıyor.

Güvenlik

• XV’nin ön kapılarda bölme camların kullanılması ve kapı aynalarının kapı panellerine monte edilmesi sayesinde ileri görüş alanı sınıfında en üst düzeye çıkarıldı ve kör nokta alanı daraltıldı. Arka görüş alanı daraltılmadan arta tavan hattı daha düz hale getirilerek şık bir profil elde edildi.

• SRS sürücü/yolcu ön hava yastıklarına ilave olarak, tüm modellerde standart olarak SRS yan hava yastıkları, SRS perde hava yastıkları ve SRS sürücü diz hava yastığı kullanıldı.

• Tüm modellerde standart olarak VDC (Araç Dinamikleri Kontrolü) sistemine yer verildi. Müdahale zamanlaması ideal düzeye getirildi ve tehlikeli durumlarda kaçınılmasını sağlayan etkin bir kontrol mantığı kullanıma sunuldu. VDC sistemine fren destek fonksiyonu da ilave edildi.  Bu sayede XV, tehlikeden kaçınma ve sürüş güvenliği sağlama konusunda dünyada lider bir konuma geldi.