5053873217 [email protected]

19 Ocak 2007’de vurularak öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve hak savunucusu Hrant Dink anısına GHETTO’da dün akşam özel bir gece düzenlendi.

 

Aylin Aslım, Café Aman İstanbul, Gripin, Jehan Barbur, Kardeş Türküler, Moğollar, mor ve ötesi, Redd, Rojin ve Şevval Sam şarkılarını barış için söyledi. Rock grupların performansıyla başlayan gece, ikinci yarıda Anadolu’nun değişik müzikal kültürlerinin yansıtıldığı ve bir çok dil ve kültürden şarkıların söylendiği bir şölene dönüştü.  Geceye Ara Güler fotoğraflarıyla, Emin Senyer Karagöz ve Hacivat perdesiyle; Pakrat Estukyan, Serra Yılmaz, Orhan Alkaya, Pelin Batu, Tan Sağtürk, Gülten Kaya, Lale Mansur, Yıldız Bayramoğlu, Enver Sezgin, Esmeray, Yelda Reynaud  ve Jean Paul Kapudag “farklılıklarımız” adlı filme katılımlarıyla destek verdi. Gecenin son şarkısı tüm müzisyenlerin katıldığı ve Hrant Dink’in en sevdiği Ermenice şarkı olan “Nare” oldu.

 

Sanatçılar farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu belirttiler  ve Hrat Dink davası kararıyla ilgili tepkilerini dile getirdiler. Sahne alan sanatçı gruplarından Moğollar üyesi Cahit Berkay Hrant Dink davası ile ilgili şu sözleri soyledi; “65 Yıllık ömrümde bir çok faili meçhul cinayet davalarına tanık oldum, ama bu cinayetin faili meçhul değil!”. Konser başlamadan çalınan John Lennon’un meşhur şarkısının sözleri gecenin ruhunun özetiydi: “Tek söylemeye çalıştığımız: barışa bir şans verin”.

Gecenin bitişinde Hrant Dink Vakfını temsilen Çiğdem Mater sahnede desteklerini esirgemeyen tüm muzisyenlere tesekkur etti.  Bu anlamlı gecede geliri Hrant Dink Vakfı’na bağışlanmak uzere 500’ün üzerinde bilet satıldı.