5053873217 [email protected]

GÜVEN KIRAÇ, ZAFER ALGÖZ, UMUT KURT, SARP LEVENTOĞLU VE ÖMÜR ARPACI“BİZİM MOR MENEKŞEMİZ SAFİYE AYLA…KENDİSİNİN HASTASIYIZ ”

 

Çekimleri Eskişehir’de devam eden “MorMenekşeler” dizisinin yönetmeni Serdar Akar ve kurgu ekibinin hazırladığı,Safiye Ayla’nın sesiyle can verdiği 3 dakikalık sinema tadındaki klip, TRTMÜZİK ve sosyal medyada izleyiciyle buluştu.

Mor Menekşeler dizisinin yönetmeni Serdar Akar, Safiye Ayla’nınseslendirdiği “Menekşe Kokulu Yarim” şarkısına bir klip yaptı.Dönem dizisi olan Mor Menekşeler’e kadife sesiyle eşlik eden Safiye Ayla, bukliple adeta izleyenleri zaman yolculuğuna çıkarıyor.

 

Klibi izleyen oyuncular: “Safiye Ayla’nın hastasıyız “

 

Dizinin başrollerinden Güven Kıraç “Klibi çok beğendim.Dizinin geçtiği yılların ruhuna çok uygun buldum. Zevkle, keyifle izledim “.Umut Kurt ise; “Klibi izlerken sanki yıllar önce çektiğimiz aile görüntüleriniizliyormuşum gibi oldum :) çok samimi bir havası var, şarkı da tam oturmuş,duygulandım” dedi.

Yapımcılığını Tarkan Karlıdağ, yönetmenliğini Serdar Akar’ın yürüttüğü,senaryosu Levent Cantek   tarafından kaleme alınan, henüz yirmiliyaşlarının başındaki üç delikanlının hikâyesinin anlatıldığı dizi “MorMenekşeler”, her pazartesi saat 19.50’de, TRT1 ekranlarında…

 

 

MOR MENEKŞELER HAKKINDA…

 

Konusu:

1950-1971 yılları arasında Ankara’da geçen Mor Menekşeler, yakın arkadaşolan, henüz yirmili yaşlarının başındaki üç delikanlının hikâyesi. Babalarınıaynı iş kazasında kaybeden Hayali Ömer, Kabadayı Akif ve Sarı Fikret kardeşgibi büyümüşlerdir. Bir kenar mahalle olan Eskitepe’de geçen hikâyede, üç genç,başta Yorgancı İshak olmak üzere, mahallelinin maddi ve manevi yardımlarıylayetişmişlerdir. Kavgacı ve dayanışmacı Eskitepe de, dizinin anakarakterlerinden biridir. Üç gencin delikanlılıktan kabadayılığa uzanan çarpıcıserüvenleri aşk acısı, ihanet, zorbalık ve şiddetle harmanlanır. Ankara’nınnamlı kabadayılarından Fakir Şükrü ve yeğeni Dedo ile karşılaşmaları onlarınkaderlerini değiştirir. Dedo, amcasının kanun dışı işlerinden edindiği servetive caydırıcı gücü, ticaret ve siyasetle artırmaya çalışır. Üç Eskitepeli genç,Fakir Şükrü ile Dedo’nun hizmetine girerler. Bu yeni başlangıç, her üçünün deahlaki ve vicdani çöküntüsünü ve giderek birbirlerine düşmanlık beslemeleriniberaberinde getirir. Dizi, erkekler dünyasını temel alırken, aynı zamanda,Cevriye, Gecekuşu Sabiha, Köfte Leman, Samsunlu Hayriye, Terzi Faikanım gibigüçlü ve renkli kadınların hikâyelerini de anlatır. Mor Menekşeler, DemokratParti’nin yıldızının parladığı dönemde geçer. O yılların siyasi iklimi,gündelik yaşamın dönüşümü, futbol ve yeraltı âleminden de kesitler sunar.Kısacası, Mor Menekşeler, Ankara’da geçen bir mafya ve yozlaşma hikâyesidir.

 

Oyuncular;

SARP LEVENDOĞLU(KABADAYI AKİF), UMUT KURT(HAYALİ ÖMER), SİNAN TUZCU(DEDO), NİLAY DENİZ(CEVRİYE), GÜVEN KIRAÇ(FAKİR ŞÜKRÜ),  ZAFERALGÖZ(YORGANCIİSHAK), ÖMÜR ARPACI(SARI FİKRET), AYÇİN İNCİ(KÖFTE LEMAN), NİHAN OKUTUCU(GECEKUŞU SABİHA), FATİH KOYUNOĞLU(VEDAT),EBRU HELVACIOĞLU(FERİDE),AŞKIN ŞENOL(FUAT KABADAYI), ELVİN BEŞİKÇİOĞLU(FAİKA HANIM), GÖKHAN KIRAÇ(OSEP),