5053873217 [email protected]

Elif Güney Pütün’ün, babasını milyonların tanıdığından çok farklı bir şekilde ‘baba’ olarak anlattığı Bir Odadan Bir Odaya adlı kitabı raflardaki yerini aldı

 

Yılmaz Güney’in kızı Elif Güney Pütün, ilk kitabı Bir Odadan Bir Odaya ile okuyucuların karşısına çıkıyor! Elif Güney Pütün, küçük bir kız çocuğunun kelimeleriyle, halkının “kusursuz kahraman” olarak gördüğü bir babaya sahip olmayı kaleme alıyor. Yılmaz Güney’in bambaşka bir pencereden yansıtıldığı kitap, küçük bir kızın, hep ulaşmaya çalıştığı bir babaya olan özlemini anlatıyor. Babasının istediği gibi biri olmadığını, birçok çocuk gibi kendi yolunu izlediğini belirten yazar, Yılmaz Güney’i sadece bir insan olarak, güzel ve çirkin, güçlü ve zayıf yanlarıyla, onun cesaretini kendine örnek alarak anlatmaya çalışıyor.

Pütün, Ayşe Arman’a verdiği röportajda, “Annemi her haliyle kabul ettim çünkü hayattaydı. Onunla konuşabildim, hesaplaşabildim. “Niye beni terk ettin?” diye suratına haykırabildim. Belki de bugün babama karşı bu kadar sert olmamın nedeni, bunların hiçbirini babamla konuşamamış olmam. Belki babam hayatta olsaydı, böyle bir kitap yazmazdım. Çünkü onunla çatır çatır kavga ederdim. “Baba, sen davanın bedelini bize ödettin!” derdim. “Sanatının bedelini biz ödedik. Hayatımız kaydı. İsmin, ideallerin bize ağır geldi.” Kardeşimi bilemem ama en azından kendim için şunu söyleyebilirim: Yılmaz Güney’in kızı olmak hayatımı mahvetti!” demişti.

 

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”ZTfEpjIBMaE”]