5053873217 [email protected]

40 yıldır sanata ve sanatçıya destek veren İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, 40. yılını La Fura Dels Baus’un dünya prömiyeri, Berlin Filarmoni Orkestrası’nın gösterisi ve Çin Kültürü Yılı’na özel etkinliklerin yanı sıra birçok sürpriz projeyle kutluyor

2012 yılında 40. yaşını kutlayan İKSV, bu yıl için planladığı özel etkinliklerini ve geleceğe yönelik çalışmalarını bir basın toplantısıyla açıkladı. Basın toplantısında İKSV 40. yıl filminin gösteriminin ardından, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 40. yıl kutlamaları kapsamında yıl boyunca yapılacak özel etkinliklerin yanı sıra İstanbul Film, Tiyatro, Müzik ve Caz Festivalleri, Leyla Gencer Şan Yarışması, Filmekimi ve ilk defa düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali ile ilgili bilgileri paylaştı.

La Fura Dels Baus’tan İKSV İçin bir dünya prömiyeri: İstanbul, İstanbul

İKSV, 40. yılını birçok özel etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Gerek görkemli sokak tiyatrosu etkinlikleriyle gerekse tiyatro ve opera yorumlarıyla dünya çapında tanınan gösteri topluluğu La Fura dels Baus’un İKSV tarafından özel olarak sipariş edilen yeni projesinin dünya promiyeri, ilk İstanbul Festivali’nin başlangıcının yıldönümünde gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü Katalan La Fura dels Baus’un İKSV için özel olarak hazırlayacağı “İstanbul, İstanbul” adlı projenin dünya prömiyeri 21 Haziran Perşembe ve 22 Haziran Cuma akşamları Haliç Camialtı Tersanesi’nde gerçekleştirilecek.

Berlin Filarmoni, iki Türk solistle İstanbul’da

İKSV’nin 40. yılında ev sahipliği yapacağı bir diğer önemli etkinlik ise dünyanın en prestijli orkestralarından Berlin Filarmoni Orkestrası’nın daimi şefi Sir Simon Rattle yönetiminde vereceği konser olacak. 27 Eylül Perşembe akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası konserinin sürprizi, solistlerinin dünya çapında adından övgüyle bahsedilen genç Türk sanatçılar, çellist Efe ve kardeşi kontrbas sanatçısı Fora Baltacıgil olması.

Nederlands Dans Theater iki gösteriyle Türkiye’de

2012 yılında İKSV ayrıca Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında da özel etkinlikler gerçekleştirecek. Çağdaş dansın Avrupa’daki en önemli ve dünyadaki en başarılı temsilcilerinden biri olan Nederlands Dans Theater, 14 Haziran Perşembe ve 15 Haziran Cuma akşamları iki özel gösteri için İstanbul’da olacak. İlk kez 2004 yılında 32. İstanbul Müzik Festivali kapsamında İstanbul’a gelen topluluk, bu kez genç ve dinamik grubu NDT 2 ile dünyaca ünlü koreograflar Jiří Kylián, Paul Lightfoot, Sol Leon ve Alexander Ekman’ın yapımlarından oluşan bir programla seyirciyle buluşacak.

2012 Çin Kültür Yılı projeleri

“2012 Türkiye’de Çin Kültürü Yılı”, sene boyunca İKSV tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle de kutlanacak. İstanbul Festivalleri’nde “2012 Türkiye’de Çin Kültürü Yılı” için özel bölümler ayıracak. 31. İstanbul Film Festivali kapsamında Çin filmlerinden oluşan özel bir bölüm yer alacak. 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde Pekin Operası görsel bir şölen sunarken, Şanghay’dan gelecek olan Song and Dance Ensemble Çin kültürünün çağdaş çizgilerini yansıtacak. Ayrıca, Ansai Waist Drummers ekibi geleneksel sokak etkinliklerinden bir örnek sunarken, Uçurtma Atölyesi ve Sergisi gençlere yönelik bir eğitim projesi olarak dikkat çekecek.


“BiTamBiÖğrenci” yeniden!

İKSV, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştireceği “BiTamBiÖğrenci” projesi kapsamında, sanata duyarlı herkesi, kültürel etkinliklere katılma şansı bulamayan öğrencileri sanatla buluşturmaya davet ediyor. İKSV, 2007 yılında başlattığı projenin kapsamını 2012 yılından itibaren genişleterek, işbirliği içinde olduğu sivil toplum kuruluşlarını çeşitlendirmeyi ve bu sayede daha fazla gencin bu imkândan yararlanmasını hedefliyor. “BiTamBiÖğrenci” projesi kapsamında, İKSV’nin işbirliği yaptığı sivil toplum kuruluşları aracılığıyla belirlenecek, 21 yaşını henüz tamamlamamış 10.000 gence projeden faydalanma imkânı yaratılacak.