5053873217 [email protected]

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı deprem 10 ili birden etkiledi. Yaşanan büyük yıkımın ardından binlerce bina yıkılırken depremin etkilediği illerdeki vatandaşlara yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Depremlerin etkilendiği bölgelerde en çok ihtiyaç duyulan malzemelerden birisi ise ilaç ve tıbbi malzemeler oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eczaneler için özel bir tanımlama yaptı. İlaçlara ihtiyacı olan vatandaşlar için erişimi kolay hale getirildi. Eczanelerde 484 kodu ile ilaçlar kolayca temin edilebiliyor. Peki eczanelerde 484 kodu nedir? 484 koduyla ilaç nasıl alınır, reçete yazdırılır mı?

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler büyük bir felakete yol açtı. 10 ili etkileyen depremlerde can kaybı 7 bine ulaştı. 38 bin 224 vatandaşımızın da yaralı olarak kurtulduğu afet bölgesinde arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Deprem ilaç kullanan vatandaşlar için de bir mağduriyete sebep oldu; ilaçlar göçük altında kaldı. Depremin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bölgeye ilaç kolaylığı sağladı.

484 kodu nedir, depremzedeler SGK 484 koduyla reçeteli ilaç alabiliyor mu 484 koduyla nasıl ilaç alınır
Eczaneler 484 koduyla reçete yazabiliyor. TC kimlik numarası ile eczaneye başvuranlar büyün vatandaşlar ilaçlarını kolaylıkla temin edebiliyor.


Depremzedelerin SGK’nın tanımladığı 484 kodu sayesinde T.C. kimlik numarasıyla ilaç alabildiği iddiası doğru. Kronik hastalığa sahip ve reçeteli ilaç kullanan depremzedeler bu şekilde bir defaya mahsus ilaç alabiliyor.

5Eczane 484 kodu nedir, depremzedeler SGK 484 koduyla reçeteli ilaç alabiliyor mu 484 koduyla nasıl ilaç alınır
SGK, depremden ötürü ilaçlara ulaşım mümkün olmayabileceği için hastaların elinde ilaç olup olmadığına bakmıyor.