5053873217 [email protected]

“Elif Ana” Filminin galası Cemal Reşit Rey Kongre merkezinde geniş katılımlı bir gösterimle gerçekleşti. Sanat dünyasından pek çok ünlü ismin katıldığı gecede gösterimden sonra izleyiciler duygusal anlar yaşadılar.

“Elif Ana” filminin oyuncularından İlyas Salman ise kısa bir rolüm olmasına rağmen böyle bir filmde oynadığım için çok mutlu olduğu çok fazla konuşmak istemiyorum sadece sinema severlerin bu filmi izlemesini istiyorum dedi .

Yapımcılar Ökkeş Sevimli ve Kazım Çarman gerçek bir hayat hikayesi olan “Elif Ana’yı beyaz perdeye taşıdıkları İçin çok mutlu olduklarını dile getirirken  bu dünyayı iyilik kurtaracak dediler.

Filmde oynayan oyuncular Aliye Uzunatağ, Ali Sürmeli , Cezmi Baskın ,Orhan Aydın, Sermiyan Midyat ,Necmettin Çobanoğlu, Turgay Tanülkü, Hülya Diken, Sadık Gürbüz yapımcılar Ökkeş Sevimli , Kazım Çarman , Ali Bilmeç , Hasan Bilmeç ,Bilal Bilmeç , Uygulayıcı yapımcı Şirvan Yılmaz yönetmenler Kazım Öz ve Semir Aslanyürek basının sorularını yanıtladılar.

Yardımseverliği ve bilge kişiliği ile tanınan, sevgi, barış, eşitlik, paylaşım, hoşgörü ve merhamet gibi değerleri özünden benimsemiş ve bunu etrafındaki bütün canlılarla paylaşmış Anadolu erenlerinden Elif Sugan’ın hayatını konu alan Elif Ana filmi vizyona giriyor. Geçtiğimiz ay dünya prömiyerini Paris’te yapan ve dün de İstanbul’da Cemal Reşit Rey Kongre merkezinde galası gerçekleştirilen Elif Ana filmi 9 Aralık’ta sinemaseverlerle buluşacak.

1903 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Pulyan köyünde dünyaya gelen ve “İyilik İyiliktir” mottosuyla önemli bir kişilik olan Elif Sugan’ın hayatını konu alan filmde Elif Ana rolünü Aliye Uzunatağan canlandırdı. Yönetmenliğini Kazım Öz’ün yaptığı Elif Ana fimimim senaristliğinde de Öz’ün yanı sıra Semir Aslanyürek, Nihat Behram imzası var. Türk sinemasına büyük emekler veren İlyas Salman’ın da rol aldığı filmde Sermiyan Midyat, Cezmi Baskın, Füsun Demirel, Orhan Aydın, Turgay Tanülkü, Cansu Fırıncı, Ali Sürmeli, Necmettin Çobanoğlu, Rıza Sönmez, Muhlis Asan, Erdal Ayna, Kazım Çarman, Levent Üzümcü, Hülya Diken ve Eray Türk gibi bir çok tanınmış oyuncu oynadı. Filmin müziklerini ise Erkan Oğur yaptı.

İlyas Salman gecenin en çok ilgi gören oyuncularından biriydi. Hiç bir hayranının fotoğraf çekinme talebini geri çevirmeyen efsane oyuncu da yer yer göz yaşlarına engel olamadı.

9 ARALIKTA TÜM TÜRKİYE’DE SİNEMALARDA OLACAK

Elif Ana, ömrünü iyiliğe adamış bir kişidir. Ömrü, derdi olanın derdine, darda olanın yardımına koşmakla geçmiştir. Yaptığı iyiliklerin karşılığında tek biriktirdiği değer, insani hazdır. Yani iyiliklerinin karşılığını cüzdanında değil, vicdanında biriktirmiştir. Elif Ana’nın yaşamı ve buyaşamla insanlığa bıraktığı anıları, insanî değerlerin alkış yuvası gibidir. Bu nedenledir ki, onunyaşamı “İyiliğe Giden Yol” olarak anlatılacak.

ELİF ANA KİMDİR ?

Asıl adı Elif Sungur olan Elif Ana, 1991 yılında vefat edene kadar Pazarcık’a bağlı Pulyan (Akdemir) mahallesinde yaşadı.

Burada bulunan türbesi, her yıl yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Alevi-Bektaşi kültürünün de önemli bir ismi olan Elif Ana hayatını iyiliğe ve yardımseverliğe adadı.