5053873217 [email protected]

iPhone 14 ailesinin de tıpkı son birkaç nesildir olduğu gibi iPhone 14 iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’ten oluşacağı tahmin ediliyor. Yeni Apple son yıllarda kullandığı Mini versiyonundan vazgeçecek.

Japonya basınında ortaya atılan bir iddiaya göre cihaz şık bir tasarıma, daha hızlı A16 bionic çipe, gelişmiş kameralara sahip olacak. Bunlar iPhone 13’teki özelliklerin geliştirilmiş hali olarak görülebilir. Bir diğer sızıntı ise Touch ID’nin geri geleceği yönünde.

iPhone 14’te Type-C girişi olmayacak. Analist Ming-Chi Kuo’nun aktardıklarına göre iPhone için USB-C çalışmaları başladı. Ancak Apple’ın iPhone 14’lerde Lighting kablosunu kullanmaya devam edeceği öne sürüldü. Bloomberg’den Mark Gurman yeni iPhone 14 ailesine ilişkin önemli bir iddia ortaya attı. Gurman standart modelde geniş açılı 48 MP’lik kameranın olmayacağını söyledi. Gurman’ın iddialarına göre yeni A16 Bionic işlemci ve 48 MP’lik kamera sadece Pro modellerde olacak.

Çin merkezli mikroblogging sitesi Weibo’daya iPhone 14’ün kalıpları sızdırıldı. Görüntüde dört farklı iPhone modelinin kalıbı görülüyor.

Dikkat çeken ilk detay dört telefon arasında iPhone Mini’nin yer almaması. Apple’ın satış performansından memnun olmadığı Mini modelini uzun süredir iptal etmeyi planladığı konuşuluyordu.

Sızdırılan karede yer alan modeller şu şekilde: 6,1 inç iPhone 14, 6,1 inç iPhone 14 Pro, 6,7 inç iPhone 14 Max ve 6,7 inç iPhone 14 Pro Max.