5053873217 [email protected]

Kia yeni Soul’u tanıttı. Geçen yılla karşılaştırıldığında, Soul turboşarjlı motor seçeneğini kaybederken, maceracı X-Line donanım seviyesi de seriden çıkarıldı.

Dıştan başlayarak, 2023 Soul, artık selefinin bölünmüş tasarımına sahip olmayan tekli farlarla (isteğe bağlı LED’ler) ayırt ediliyor. Ön tampon, resimdeki GT-Line modelinde ince gündüz sürüş farları, alüminyum tarzı kaplamalar ve modern bir desene sahip büyük bir merkezi hava girişi ile yeniden tasarlandı. Diğer değişiklikler arasında 17 inç ve 18 inç alaşım jantlar için yeni tasarımlar, hafifçe ayarlanmış arka tampon ve her ikisi de Fusion Siyah Tavan ile birleştirilmiş iki yeni çift tonlu renk seçeneği olan Clear White ve Surf Blue yer alıyor.

2023 Soul, LX, S, EX, GT-Line ve GT-Line Tech donanımlarında mevcut, yani X-Line ve Turbo’nun üretimi durdurulmuş. Sonuç olarak, yalnızca 147 hp (110 kW / 149 PS) ve 178 Nm tork üreten doğal emişli 2.0 litrelik dört silindirli motora sahip Soul’u elde edebilirsiniz. Motor ön tekerleklere güç gönderen Akıllı Değişken Şanzıman (CVT) ile geliyor. Manuel şanzıman seçeneği 2022 model yılında zaten kaldırılmıştı.

 

İçeride, navigasyon dokunmatik ekranlı 10,25 inç bilgi-eğlence sistemi, giriş seviyesi LX’in yanı sıra tüm donanımlarda standart olarak geliyor. ADAS açısından standart sistemler, Önden Çarpışmadan Kaçınma Asistanı – Yaya, Şeritte Kalma ve Şerit Takip Asistanı, Sürücü Dikkati ve Şeritten Ayrılma Uyarısı, Uzun Far Asistanı ve Arka Yolcu Uyarısını içeriyor. Kia, 16 inçlik jant setinin yanı sıra Kör Nokta Çarpışma Önleme ve Arka Çapraz Çarpışma Önleme özelliklerini ekleyen LX Teknoloji Paketi ile iki isteğe bağlı paket sunuyor.

En iyi donanımlı Soul’u isteyenler için ADAS’ı bir sonraki seviyeye taşıyan GT-Line Teknoloji Paketi var. Radar ve kamera sensörlerinin kombinasyonu ve ayrıca daha gelişmiş Otoyol Sürüş Yardımı ve Navigasyon tabanlı Akıllı Hız Kontrolü sayesinde Önden Çarpışma Önleme Yardımına Kavşak Dönüşü özelliği ekliyor. Pakette ayrıca LED farlar ve arka stoplar bulunurken, iç mekan çok parlak bir kaplama, LED hoparlör ışıklı birinci sınıf Harman Kardon ses sistemi, ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli sürücü koltuğu, bagaj kapağı ile geliyor ve çift katlı bagaj alanı ile zemin yükseltiliyor.