5053873217 [email protected]

 

 

Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde hazırlanan ‘Hürriyet Bizimle’ Youtube programının bu haftaki konuğu tüm yönüyle bütünsel sağlık sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Derya Uludüz oldu.

Hürriyet Bizimle’de Prof. Dr. Derya Uludüz ile gençliğin sırrı konuşuldu. Beslenme, uyku, egzersiz gibi iyi yaşamı destekleyen sağlık unsurlarının ele alındığı yayında Uludüz, bütünsel sağlık konusundaki önerilerini ve tüm merak edilenleri paylaştı.

 

Hastalanmadan önce önlem almanın koruyucu hekimlikle mümkün olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Derya Uludüz, genetiğin hastalıklardaki etkisinden ve sağlık için 8 formülden de bahsetti. Uyku ve beslenmeyle ilgili önerilerin de yer aldığı programda; uykunun öğrenmeyi etkilemesi, diyetlerin beyne etkisi, yaşa göre uyku saatleri, egzersizin hastalıklardaki tedavi edici özelliği de ele alındı.

 

Prof. Dr. Derya Uludüz, stres ve hormon konularına da değindi. Vücudumuzun orkestra şefi hormonlarımızın kilo, menopoz ve mutlulukla ilgili bağlantıları da programda konuşulan konular arasında yer aldı. Uludüz hayatımızdan stresi azaltmak için de önerilerde bulundu.

 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=G9-R4yDqwdo&ab_channel=H%C3%BCrriyet