5053873217 [email protected]

Doraibu mai kā. Bu yıl Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanmasının ardından New York Film Eleştirmenleri Birliği tarafından En iyi Film seçildi. Film ayrıca Gotham Bağımsız Film Festivali En İyi Uluslararası Film Ödülü’nü de aldı.

Tüm bu büyük ödüllerin ardından dün açıklanan 2022 Oscar adayları arasında dört adaylıkla öne çıktı. Fillm, En İyi Film, En İyi Uluslararası Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dallarında Oscar’a aday gösterildi.

Drive My Car, 2022 Oscar Ödülleri Kısa Listesi’ne girmesinden bu yana Oscar’ın favorileri arasında gösteriliyor. Şimdi aldığı dört adaylıkla bu başarıya daha da yaklaşmış görünüyor.

2020’de Güney Kore yapımı Parazit’in hem En İyi Film hem de En İyi Uluslararası Film kategorisinde Oscar kazanarak tarihe geçmesinin ardından 2022’de Japonya’nın Drive My Car ile aynı başarıyı tekrarlaması mümkün görünüyor.

En İyi Yönetmen adayları arasına giren Ryûsuke Hamaguchi tarafından yönetilen ve Haruki Murakami’nin kısa öyküsünden uyarlanan Drive My Car’ın başrollerinde Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Masaki Okada yer alıyor.

KONUSU:

Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku’nın, karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke’nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima’ya gider. Genç adam burada kendisine liderlik etmesi için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır.

Misaki, festivalin ona zorunlu olarak atadığı şofördür. Yusuke Kafuku başta istemese de çok genç bir kadın şoför olan Misaki ile her gün iki saatini yolda geçirir.