5053873217 [email protected]

Geçen ay C SUV son durumunu paylaşan Togg için ürün gamının ikinci modeli konumunda olan C Sedan modeli Las Vegas’ta tanıtıldı. CES 2022’de sergilenen modelde bazı değişimler dikkat çekiyor.

Dijital ön ızgara ve aydınlatma yeniliklerden birisi. Kapı tasarımı aracın içerisine dev bir giriş imkanı sunuyor. Aracın menzili 500 kilometreye kilometreye kadar çıkarılmış.

Tanıtımda sahneye çıkan CEO Gürcan Karakaş, hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna erişebilecek olduğunu da söyledi. Modele göre tek ve çift elektrik motorlu olmak üzere iki versiyon bulunuyor.

M. Gürcan Karakaş, Togg CES 2022 etkinliğinde klasik bir otomobil şirketi olmadıklarını belirterek, “Doğu ile Batı’nın, akıl ve duygunun buluştuğu bir coğrafyada kurulmuş, mobilite alanında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketiyiz. Otomotiv endüstrisinin hızla mobilite ekosistemine dönüştüğü yeni dünyada kullanıcıyı ve veriyi merkezimize alarak, mobilite çözümleri üretiyoruz.” dedi. “Kendimizi bir teknoloji şirket olarak tanımlıyoruz. O nedenle teknolojideki en son yeniliklerin ve ilklerin buluşma noktası olan CES’teyiz” dedi. Otomotiv endüstrisinin büyük bir hızla mobilite ekosistemine dönüştüğünü belirten Karakaş, “Değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda telefonda yaşanan dönüşüm, bugün otomotivde yaşanıyor. Yakın gelecekte büyük olan değil daha çevik, yaratıcı, iş birliğine açık, kullanıcı odaklı organizasyonlar başarılı olacak. Bu alandaki yarış da henüz başlıyor ve bu yarışın içinde biz de varız. Üstelik avantajlıyız çünkü biz bu dünyanın içine doğduk.”

. Tek motorlu kombinasyonda 200 beygir güç değeri, çift elektrikli motorda ise 400 beygirlik değer güncelliğini koruyor. 0’dan 100’e hızlanmasını ortalamada 4,8 saniyede tamamlayabilen modellerde maksimum sürat ise iki altyapı için de 180 km/s.