5053873217 [email protected]

Önceki gün son kullanıcının hizmetine sunulan iOS 15 yeni özelliklerle geldi.  iOS 15, özellikle FaceTime için önemli yenilikler sunuyor. Pandemi ile birlikte hayatımın önemli parçalarından biri haline gelen görüntülü görüşmeler, FaceTime ile birlikte yeni özellikler kazandı. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre FaceTime, Spatial Audio özelliği sayesinde görüşmelerin daha doğal olmasını sağlayacak. Bu özellik ile birlikte görüntülü görüşme yaptığınız kişinin yanınızdaymış gibi bir deneyim sunması bekleniyor.

FaceTime’a entegre edilen ses izolasyonu özelliği ile birlikte arka plan seslerini artık daha az duyulacak. FaceTime için gelen bir başka özellik ise portre modu oldu. Bu özellik sayesinde arka plan bulanıklaşacak ve kamera kullanıcısına odaklanacak.

FaceTime’ın link özelliği ile konuşmaları paylaşmak da artık mümkün. Android cihazların da bu link üzerinden FaceTime görüşmelerine katılabileceklerini de ekleyelim. FaceTime’ın yeni özellikleri arasında birlikte dinle ve birlikte izle özellikleri de yer alıyor. Bu özellikler sayesinde ile arkadaşlarınızla bir şeyler izleyebilecek, aynı anda müzik bile dinleyebileceksiniz.

 

iOS 15 ile birlikte bildirim kısmında da çeşitli yenilikler gerçekleşti. Gelen Bildirim Özeti özelliği ile birlikte bildirim ekranında yer alan tek bir bildirim üzerinden tüm bildirimleriniz ile ilgili bir özet görebileceksiniz. iOS 15 ile sunulan Focus özelliği ile birlikte odaklanmak istediğiniz bir alanı seçip cihazınızın ayarlarını buna göre ayarlayabileceksiniz. Bu özelliğin diğer Apple cihazları ile uyumlu bir şekilde çalışacağını da belirtelim.

Bu özellik sayesinde rahatsız etme modu, kişisel mod, çalışma veya uyku modu arasında geçişler kolay bir şekilde yapılabilecek. Bir diğer yeni özellik ise Live Text özelliği oldu. Bu özellik ile birlikte iOS 15 kullanıcıları fotoğraflar üzerindeki yazılar kopyalanabilecek ve bu yazıları seçerek işlem yapabilecek. Live Text şu an için 7 dili destekliyor.