5053873217 [email protected]

Hyundai Tucson ile başladıkları görsel devrimi sürdüren Hyundai Kia grubu Sportage ile bu görsel devrimi sunuyor.  Teknolojiden o kadar etkilenmiyorsanız ve sadece karmaşık olmayan bir ulaşım istiyorsanız, bir dizi ekrandan kurtulabilirsiniz.

Gösterge paneli, donanım seviyesinden bağımsız olarak 12 inçlik bir ekran olacak gibi görünse de bilgi-eğlence ekranı oldukça küçültülebilir. Sportage’ın 12 inçlik bilgi-eğlence ekranı, “panoramik bir ekrandan”, her iki yanda düğmeler ve kadranlar bulunan daha küçük 8 inçlik bir ekrana, 90’lardan fırlamış gibi görünen küçük bir LED göstergeye geçmek için küçültülebiliyor.

Aynısı hava girişlerinin altındaki klima ve havalandırma kontrolleri için de geçerli. Bunlar da en yüksek donanım seviyesinde neredeyse tamamen dijitalden giriş versiyonunda tamamen düğme tabanlı hale gelebiliyor. 12 inçlik ekranın olması gereken yerde küçük bir ekran görmek biraz alışılmadık görünse de Kia, Koreli müşterilerine başka yerlerde pek görmediğimiz bir dizi seçenek de sunuyor.

Yeni yayınlanan fotoğraflar, farların en gösterişli tamamen LED konfigürasyonundan daha az karmaşık bir konfigürasyona geçişini de gösteriyor. Aynı şey arka lambalar için de geçerli.

Kia, bu ayın başlarında lansmanda bir dizi güç aktarma seçeneği sunacağını açıkladı. Giriş seviyesinden itibaren, 177 hp (180 PS/132 kW) ve 264 Nm tork değerine sahip 1.6 litrelik TGDI dört silindirli ve 183 hp (185 PS / 136 kW), 416 Nm 2.0 litrelik turboşarjlı bir dizel motor sunuluyor.

Bu arada Kia’nın web sitesi, hibrit Sportage’ın aynı 1,6 litrelik motoru, ilave 59 hp (60 PS/44.2 kW) üreten bir elektrik motoruyla kullanacağını ortaya koyuyor. Güç, hibrit için ön tekerleklere gönderilirken, benzinli ve dizel motorlar önden veya dört tekerlekten çekişte seçilebiliyor.

Kore’nin resmi yakıt ekonomisi standartlarına göre, hibrit de oldukça iyi bir kilometre performansı elde ediyor. Detay verecek olursak, 6 vitesli bir versiyonla, Sportage hibrit 6.03 litre/100km yakarken, sekiz vitesli dizel için bu 6.9 litre/100 km oluyor. Benzinli versiyonda DCT şanzıman ile tüketim 8.1 litre/100 km.