5053873217 [email protected]

Akbank sistemlerinde yaşanan teknik sorun nedeniyle iki gündür müşterilerine hizmet vermekte sıkıntı yaşıyor. Bugün öğleden önce bir açıklama yapan banka, sorunun siber saldırıdan kaynaklanmadığı, yavaşlama nedeniyle hizmetlere erişimde sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Ayrıca müşterilerinin mağduriyetini gidermek için attığı birtakım adımları ve aldığı kararları da açıkladı.

Daha sonra ortaya çıkan bilgiler ve sosyal medyada paylaşılanlar, Akbank sistem arızası ile ilgili daha fazla fikir sahibi olmayı sağladı. Söylentilere göre teknik sorun birkaç gün önce DB2 veri tabanı sunucusunda yapılan bir güncelleme ve bakım çalışmasından sonra başlamış. Banka, sorunun çözümü için hizmet sağlayıcısından destek istemiş.

Ak Yatırım da müşterilerine gönderdiği bir mesajda, müşterilerin hisse senedi, varant ve VİOP işlemlerini TradeAll TR mobil, masaüstü ve web platformları ve veri yayın uygulamaları üzerinden gerçekleştirebileceğini kaydetti. TradeAll TR uygulamasına hesap numarası ve Ak Yatırım şifresiyle giriş sağlanabileceği, şifrenin bulunmaması dahilinde yeni şifrenin Şifre Al/Şifremi Unuttum bölümünden alınabileceği de belirtildi.