5053873217 [email protected]

Yeni Astra, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yeni Opel modellerinin karakteristik görünümü için ince gündüz sürüş ışıklarına sahip LED farlar ve aralarında siyah bir panel ile, ön kısımda en son “Opel Vizor” uygulamasını barındırıyor.

 

Buna ek olarak, yeni Astra’nın kabini, Opel’in “Pure Panel” dijital kokpit olarak adlandırdığı, iki geniş ekranı tamamen camlı yüzeyler altında, sürücüye dönük yatay bir formatta eşleştirecek. Opel ayrıca “ince hazırlanmış tuşlar” ile fiziksel kontrollerin sayısını sadece temel işlevlere indirdiklerini, yeni ergonomik ön koltuklar eklediklerini ve yeni tasarlanmış bir direksiyon simidi olduğunu söylüyor.

 

Yaklaşan Opel Astra’nın çarpıcı tasarımı, öne çıkan tek şey olmayacak; Opel, yeni Astra’ya benzinli ve dizel seçeneklerin yanı sıra, büyük olasılıkla bir plug-in hibrit ünite olan elektrikli bir güç aktarma organı da sunacak. Dört tekerlekten çekiş ve 296 HP ile daha güçlü bir plug-in hibrit versiyon hakkında bile konuşuluyor.

 

 

Yeni Opel Astra, Peugeot 308 gibi modeller için de kullanılan PSA’nın EMP2 platformunu temel alıyor. Opel tarafından onaylandığı üzere hem hatchback hem de station modellerinde sunulacak.

 

 

Opel CEO’su Michael Lohscheller, “Gelecek Astra, kompakt sınıf modelimizin 30 yıllık tarihinde heyecan verici yeni bir bölüm açacak. Yeni nesil Opel Astra’nın güçlü bir izlenim bırakacağından ve markaya birçok yeni müşteri çekeceğinden eminiz.” diyor.

 

 

Yeni Opel Astra’nın üretimi, bu yıl otomobil üreticisinin Almanya’daki Russelsheim’daki fabrikasında başlayacak.