5053873217 [email protected]

Geçen hafta ilk kez resmi görseli paylaşılan 2022 Honda Civic Sedan şimdi detaylı şekilde tanıtıldı. İlk önce Amerika Birleşik Devletleri pazarına gelecek ve sedan gövde tipiyle sunulan yepyeni Civic, öncekine kıyasla çok daha sade bir tasarımla dikkat çekiyor.

 

Bu yılın sonunda hatchback ve sedan gövde tipleriyle Avrupa pazarına da giriş yapması beklenen 2022 Civic, “Man-Maximum, Machine-Minimum” (Minimum Makine – Maksimum İnsan) felsefesiyle tasarlanmış. Yani yeni Civic’in tasarımı ve teknolojileri, kullanıcıları ve yolcuları odak noktasına koyacak.
2022 Civic Sedan’ın kabininde aynı dış tasarımda olduğu gibi epey sade ve basit bir felsefenin uygulandığını görüyoruz. Geniş ve konforlu olarak niteleyebileceğimiz iç mekanda kullanılan materyal çeşitliliği ve kalitesi de üst seviyelerde.

7 inç yarı dijital multimedya sistemi ekranı standart sunulurken, en üst versiyon Touring’de 10.2 inç boyutunda tamamen dijital gösterge paneliyle karşılaşacağız. Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunan 7 inç ekran dokunmatik fonksiyonuna sahip ve üzerinde çeşitli kısayol tuşları bulunuyor. Bunun bir üstünde ise 9 inç boyutunda ve kablosuz Apple CarPlay bağlantısına olanak veren multimedya sistemi görüyoruz.

Yalnızca Touring paketinde standart gelen ve diğer donanım seviyelerinde opsiyonel sunulan 12 hoparlörlü ses sistemi ve kablosuz şarj gibi özellikler de 2022 Civic’in teknoloji anlamında dikkat çeken özellikleri arasında bulunuyor.

 

Güvenlik cephesine baktığımızda ise Honda’nın yeni Civic için çok iddialı olduğunu fark ediyoruz. Örneğin beyin travmalarını önleyecek biçimde yeniden tasarlanan ön hava yastıkları bunun en önemli göstergesi. Mevcut modelde de Güvenlik Paketi adı altında bir dizi önemli donanım sunan Civic’in on birinci neslinde de otomatik trafik sıkışıklığı asistanı, acil durum freni ve adaptif hız sabitleyici gibi donanımlar yer alıyor.