5053873217 [email protected]

COVID-19 salgını etkisiyle geçen yılın ilk 3 ayında Volkswagen Otomobil satışları yüzde 25 düşüşle 1,1 milyona gerilerken, satış geliri 2,6 milyar Euro azalarak 19 milyar Euro’ya düştü. Faaliyet karı 481 milyon Euro’da kaldı.

Volkswagen Binek Otomobilleri, Covid-19 salgını nedeniyle 2020’nin ilk üç ayında işinde önemli bir etki yaşadı.

Yılın ilk ayında iyi bir pazar elde edilmesine rağmen sonrasında başlayan salgın etkisiyle, Ocak-Mart 2020 döneminde düşüş yüzde 25’e ulaştı. 2020 yılının ilk çeyreğinde faaliyetlerden elde edilen satış getirisi ise yüzde 2,5 oldu.

Volkswagen COO’su Ralf Brandstätter; “Yıla sağlam bir başlangıçtan sonra, küresel pandemi çeyrek toplamında işimizi ciddi şekilde etkiledi.

Mevcut odak noktamız bu nedenle likidite sağlamak oldu. Kısa vadeli ihtiyaçlarımız için yeniden değerlendirme yaparak tüm projelerimizi gözden geçiriyoruz. Ancak bunun yeni ID.3 gibi stratejik projeler üzerinde hiçbir etkisi olmayacak.”

Volkswagen CFO’su Alexander Seitz; “Volkswagen markası Covid-19 ortaya çıkmadan önce bile maliyetlere son derece kararlı bir yaklaşım sergiliyordu.

Verimliliği ve üretkenliği artırmak için bu politikayı daha ileri tedbirlerle güçlendireceğiz. Harcama ve maliyetlerle ilgili titiz disiplin, mevcut durumda her zamankinden daha önemli. Sağlam bir finansal gücümüz var.”

Volkswagen 2020 yılının ilk üç ayında toplam 1.091.500 aracı müşteriye teslim etti, bu rakam geçen yılın ilk çeyreğinde 1.456.400 idi.

Volkswagen satışları iyi giden modellere ve e-mobiliteye ağırlık verecek; Tiguan, T-Roc, T-Cross, Yeni Golf 8, elektrikli ID.3 ön planda kalmaya devam edecek.