5053873217 [email protected]

Honda’nın 2022 yılına kadar Avrupa’daki tüm ana akım modellerini elektriklendirme stratejisinin bir parçası olarak HR-V e: HEV ismini kullanacak.

Yeni HR-V’nin hibrit güç aktarım mekanizmasına sahip.   CR-V’de iki motorlu hibrit sistemi, iki elektrik motorunu 2.0 litrelik i-VTEC benzinli motor ve kendinden şarjlı hibrit modellerde yaygın olan CVT yerine yenilikçi tek sabit vitesli şanzımanla eşleştirerek toplam 184 HP güç çıkışı üretiyor.

 

Honda’ya göre, CR-V ve Jazz e: HEV’nin tek vitesli şanzımanı, daha iyi yakıt verimliliği ile birlikte CVT’lere kıyasla daha yüksek seviyede kalite sunuyor. Önceki haberler, yeni HR-V’nin hibrit sisteminde tıpkı Jazz gibi 1.5 litrelik bir benzinli motor kullanabileceğini öne sürüyordu.

 

Honda, bu ayın başlarında, model Avrupa’nın 2021 için yeni emisyon düzenlemelerini karşılamadığı için İngiltere gibi büyük Avrupa pazarlarında ikinci nesil HR-V satışını durdurdu. Üretim Aralık sonunda sona erdi ve önceden gönderilmiş yeni otomobiller bayi stoklarında hala mevcut.

 

 

Ayberk Mekengeç

Otopress Editörü