5053873217 [email protected]

Alman otomobil üreticisi sadece Passat station wagon’u yeni nesil model 2023’ün sonuna doğru tanıtıldığında da bir süre daha sunmaya devam edecek.

Şimdilik doğrulanmayan bu haberi bir söylenti olarak kabul edebiliriz. Mesele şu ki Passat, bu yılın başından Ekim ayına kadar 88.478 adet satışla Avrupa’nın en çok satan birinci sınıf orta boy modeli olmaya devam ediyor. Bu model geçen yıl firmaya “2019’un En İyi Şirket Arabası” unvanını bile getirdi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde VW’nin Passat’ı ABD için iptal edeceğini öğrendik. 2020’nin ilk üç çeyreğinde ABD’de modelin 16.190 adet satıldığı düşünüldüğünde bu daha mantıklı bir karar. Yine de Avrupa’da, satış başarısı ve özellikle üretimin Bratislava’ya kaydırılmasından sonra, sadece sedan versiyonu durdurulacak olsa bile çok daha az mantıklı.

 

Bununla birlikte, başka bir VW kaynağı, Passat sedan’ı ortadan kaldırarak Grubun VW markası ile Skoda arasındaki iç rekabeti azaltacağını ve Superb’in nihayet Orta ve Doğu Avrupa’da daha fazla alıcıyı hedeflemekte özgür olacağını söyledi.

 

Şu anda VW, ID.4 crossover ve kod adı Aero B olan elektrikli sedan dahil olmak üzere, yakında yalnızca pilli elektrikli araçlar üretmek için kullanılacak bir tesis olan Emden, Almanya’da Avrupa versiyonu Passat’ı inşa ediyor.