5053873217 [email protected]

Günümüze geldiğimizde Fransız üreticinin serisinde şimdi başka bir kamyonet daha var. Landtrek olarak adlandırılan model gelişmekte olan pazarları hedefliyor ve Meksika’nın Los Cabos kentinde medya lansmanı yapıldı.

 

Landtrek, Latin Amerika’da iki aşamada piyasaya sürülecek: önce Meksika, Uruguay, Ekvador, Paraguay, Panama, Peru, Dominik Cumhuriyeti, Guatemala, Haiti ve Şili’de ve ardından Arjantin, Brezilya ve Kolombiya’da. Peugeot’nun açıklamasında belirttiği gibi araç Sahra Altı Afrika’da da satılacak ve ardından diğer pazarlara da gidecek.

Yeni Landtrek yeteneğini kanıtlamak için Güney Amerika kıtasında 50 gün sürecek 26.000 km’lik bir yolculuğa tabi tutuldu. Yolculuk 25 Kasım’da Los Cabos’ta başladı ve ardından deniz yoluyla Ekvador’da, sonra da Şubat ayının başında Arjantin’deki Tierra del Fuego’daki dünyanın en güney şehri olan Ushuaia’da devam edecek.

 

Popüler segmentte bir sıçrama yapmak isteyen Landtrek, Peugeot’nun mevcut tasarım dilini kullanıyor. 3 + 3 düzeninde altı kişilik oturma yeri ve 10 inç bilgi-eğlence sistemi, Bluetooth ve akıllı telefon entegrasyonu, USB soketleri, çift bölgeli klima kontrolü, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Treyler Dönüş Kontrolü, Yokuş İniş Kontrolü ve 360 ??derece kameralar aracın tercih edilebilirliğini artıran konforlu ve teknolojik özellikler arasında.

 

Kamyonet, 148 HP (150 PS / 110 kW) güç çıkışı ve 350 Nm tork sağlayan 1.9 litrelik dizel ve 207 HP (210 PS / 154 kW) güç çıkışı ve 320 Nm tork ile turbo şarjlı 2.4 litrelik dört silindirli benzinli olmak üzere iki motorla satışa sunulacak. İlki, altı ileri manuel şanzımanla eşleştirilecek ve ikincisi altı ileri otomatik şanzıman seçeneğine sahip olacak. Landtrek’in giriş seviyesi versiyonları arkadan çekiş ile gelirken, üst seviyeler zorlu arazilerde daha iyi çekiş için 4H ve 4L modları ile dört tekerlekten çekişe sahip olacak.

Ömer Eresen