5053873217 [email protected]

Kanye West’in iki yıldır eşi Kim Kardashian’dan boşanmaya çalıştığını açıklamasının ardından, Kardashian eşi hakkında konuştu.

Amerikalı televizyon yıldızı Kardashian, ABD Başkanlığı’na aday kocası West’in sosyal medyadaki son açıklamaların ardından eşinin bipolar bozukluğu olduğunu belirterek anlayış istedi.

Kardashian, bu hastalığın ne kadar zor ve acı verici olduğunu sadece hastalığa kendisi ya da bir yakını yakalananların anlayabileceğini belirtti. West salı günü Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarda karısından boşanmayı düşündüğünü ve karısının onu kilitlemeye çalıştığını yazmış ardından paylaşımlarını silmişti.

BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR, NEDEN OLUR?

“Mani/hipomani” “depresyon” “karma” gibi çeşitli dönemleri kapsayan duygudurum atakları ile karakterize olan hastalığın depresyon döneminde; çökkünlük, mutsuzluk, hayattan keyif alamama, değersizlik düşünceleri, karamsarlık, konsantrasyon güçlüğü, halsizlik, vücut ağrıları, uyku, iştah değişiklikleri, intihar düşünceleri gibi belirtiler ortaya çıkıyor.

Tedavide çeşitli ilaçların yanı sıra ek yöntemlere de başvurulabiliyor. Bunlar; EKT, TMU, Deep TMU gibi tedaviler. Koruyucu tedavide ise duygudurum dengeleyici ilaçların yanı sıra psikoterapi desteği çok etkili.