5053873217 [email protected]

Skoda, Türkiye’de SUV ürün gamına yeni bir model daha ekleyerek kompakt SUV segmentindeki Kamiq’i markanın satış yerlerinde (showroom) görücüye çıkardı.

Skoda’nın açıklamasına göre, benzinli ve dizel motor seçenekleriyle tercih edilebilen Kamiq, lansmana özel 197 bin 600 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Türkiye lansmanı, geniş basın katılımıyla online olarak gerçekleştirilen Kamiq modeli, rekabetin ve talebin giderek arttığı SUV segmentindeki en önemli oyunculardan biri olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, SUV’un bugün en çok tercih edilen segmentlerin başında geldiğini bildirdi.

SUV segmentinde iddialarını sürdürme kararlılıklarının Kodiaq ve Karoq modelleriyle ortaya koyduklarını aktaran Başar, şu bilgileri verdi:

“Şimdi de Kamiq modelimiz de aramıza katıldı. Kompakt SUV olarak tanımladığımız Kamiq, sıra dışı tasarımı, fonksiyonelliği ve barındırdığı birçok ekstra donanımı ile inanıyorum ki kendisini kısa zamanda Türk kullanıcısına sevdirecektir. Özellikle kadınlar başta olmak üzere bu aracın daha önce Skoda’yla yolu kesişmeyen kullanıcıların markayla tanışmasına da katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Skoda’nın yeni SUV modeli Türkiye’de – 4
Zafer Başar, SUV segmentine olan ilginin her geçen gün arttığına değinerek, Türkiye’de de dünyada olduğu gibi tercih edilen bir segment olduğunu anlattı.

Türkiye’de SUV segmentinin yılın ilk yarısında 2019’un aynı dönemine göre yüzde 59,4 artış gösterdiğini kaydeden Başar, şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim satışlarımızın da yüzde 40‘ını bu segment oluşturuyor. KAMIQ ile bu oranın daha da artacağını düşünüyoruz. Kamiq’in, kısa süre içerisinde modern ve konforu seven, sportif ve farklı yaşam tarzlarını tercih edenleri hedefleyen temel modellerimizden biri olacak. Sene sonuna kadar yaklaşık 3.500 adet satış hedefliyoruz.”

Yüce Auto-Skoda olarak 2020 yılı hedeflerinden ve otomotiv sektörü öngörülerinden söz eden Başar, “Pandemi nedeniyle otomobil fabrikalarının üretimlerine ara vermeleri tedarik zorluğuna neden oldu. Ancak bu durumun ekim gibi normale döneceğini ve talep ile tedarikin eşitleneceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda da toplam otomobil pazarının 600-650 bin adet civarında tamamlanmasını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Skoda markası olarak 2020 satış hedeflerini 25 bin adet olarak belirlediklerini vurgulayan Başar, “Böylelikle pazarın üzerinde bir büyüme oranı yakalamak amacındayız. Kamiq modelimizin de getireceği sinerjiyle bu hedeflere ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.