5053873217 [email protected]

Koronavirüs salgını sonrası başlayan kontrollü normalleşme ile birlikte otomotiv pazarı hareketlendi. Yeni otomobilde tedarik sorunu ise kısmen devam ediyor. Ancak, normallaşme ile birlikte showroom trafiğinde yüzde 100’lük bir artış yaşanıyor.

Haziran sonunda pazarın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30-40 oranında büyüyerek 55-60 bin adet seviyesinde çıkması bekleniyor. Erdemirler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erdemir, Haziran’da otomotiv pazarının beklentilerin üzerinde hareketli geçtiğini söyledi. Peki otomobilde tedarik sorunu ne zaman sona erecek?

Özellikle tatil mevsiminin başlaması, toplu ulaşımdan uzak durulması nedeniyle bireysel otomobile ilginin arttığının altını çizen Yüksel Erdemir; faiz kampanyalarının talebi tetiklediğini, tüketicilerin otomobili yeniden yatırım aracı olarak görmeye başladığını kaydetti.

Bazı modellerde Ağustos ayına sıra verildiğini ifade eden Erdemir; “Eylül’den itibaren tedarik sorunun azalacağını düşünüyorum. Ancak 2 yıldır ertelenen bir talep var. Haziran’daki tempo devam ederse, talebe cevap vermekte zorlanılacak” dedi.

Erdemir, her şeyin yolunda gitmesi ve araç tedariği sorununun çözülmesi halinde toplam pazarın 600 bin adedin üzerine çıkabileceği öngörüsünde bulundu.